Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У селі Задубрівка на Буковині віряни ПЦУ досі моляться на вулиці

    Мужність, витривалість і принциповість прихожан храму Святого Архистратига Михайла с. Задубрівка Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ вражають – вони вже два роки моляться буквально на дорозі.

    Ще 27 січня 2019 року більшість села, а це 158 людей, проголосувала за перехід до Православної Церкви України. Там була і поліція, і державний реєстратор, який це все зафіксував. Голосували тільки жителі села, які мали реєстрацію. Але меншість, яка залишилась у Московському патріархату, застосовує приїжджих “тітушок” для розпалювання конфліктів.

    У неділю, 28 лютого, кореспонденти видання “Буковина Онлайн” поспілкувались із прихожанами храму. Журналісти вкотре переконалися, що віряни ПЦУ ніколи не відступлять від своєї проукраїнської позиції, не піддаватимуться на провокації, не купляться на “липкі” пропозиції священиків РПЦвУ, але й захищатимуть себе від брудних технологій та різних маніпулятивних лжеінформацій.

    Віряни вкотре закликають односельчан до порозуміння, щоб разом молитися в понад 100-літньому храмі, який будували їхні батьки, діди й прадіди.

    Нагадаємо, у грудні 2019 року під воротами храму села Задубрівка прихильники РПЦвУ напали на парафіян ПЦУ. Тоді “православні” тітушки розбили стіл, перевернули калачі, не давали парафіянам ПЦУ проводити Богослужіння, тобто зірвали Богослужіння, побили парафіян ПЦУ і сільського голову Віталія Гончирюка.

    Ситуація загострилась настільки, що віряни Православної Церкви України села Задубрівка звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням захистити їх від нападок прибічників РПЦвУ, які завозять до села невідомих чоловіків.

    Найсвіжіше

    Популярне