Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦвУ Онуфрій лякає своїх «гонимих вірян», що у ПЦУ немає Бога

    Очільник Російської православної Церкви в Україні митрополит Онуфрій (Березовський) звернувся до «гонимих» вірян московського патріархату, що зібрались у Києво-Печерській лаврі на спеціальний форум. У офіційному зверненні Березовський натякає, у ПЦУ немає спасіння і навіть Бога.

    Текст звернення опублікував офіційний сайт РПЦвУ.

    У ньому Онуфрій порівняв РПЦ в Україні із матір’ю, яку не можна зраджувати: «У нинішній час, коли Церква опинилися під ударом, коли на неї виливають потоки бруду та неправди, намагаються за будь-яку ціну Її розколоти і послабити, її сини та доньки сміливо демонструють свою вдячність і вірність. Це і не дивно, оскільки всі знають, що зраджувати свою Матір не можна».

    На думку Онуфрія, зустріти Бога можна лише в московській церкві і тільки вона є істинною:  «Лише в істинній Церкві ми здатні зустріти Бога та отримати Його благодать»

    Він зауважив, що саме через таку, недоступну іншим, можливість спасіння віряни і залишаються в цій церкві. «Не політика, не геополітика, не якась ідеологія, — а виключно бажання бути вірним Господу», – підкреслив Онуфрій.

    Крім того, очільник РПЦвУ натякнув, що Православна Церква України не є «справжньою вірою», там нема Бога: «Підштовхують нас до того, щоб ми пішли на компроміс зі своєю совістю та визнали те, що лише на словах пов’язано зі справжньою вірою. Але чи може бути Бог там, де порушуються канони та підтримується розкол?».

    Водночас, натякаючи на вірян української церкви, Онуфрій згадав за обновленців і аріан, які «назавжди зникали у вирі історичних подій». «Пам’ятаючи про такі сторінки історії, закликаю вас твердо стояти за правду і нічого не боятися», – підсумовує Онуфрій.

    Нагадаємо, Духовний Фронт України повідомляв, що 22 лютого у Києво-Печерській Лаврі агенти впливу Кремля узгоджують план дій щодо зриву візиту Варфоломія до України. Архімандрит ПЦУ звинуватив керівництво РПЦвУ, яке зібралось на цей форум у гріху лжесвідчення. За його словами, якщо розібратися, то більшість конфліктів у громадах, не тому, що «більшість хоче молитися в ПЦУ, а тому, що прибічники російської церкви намагаються проігнорувати більшість, зневажати український Закон і служити інтересам чужої країни». 

    Найсвіжіше

    Популярне