Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦ, якого висвятив Онуфрій, подякував російським загарбникам в Криму

    Недавній єпископ УПЦ МП, (після 7 червня 2022 року РПЦ), Калінік (Чернишов) відвідав поранених російських загарбників і подякував їм за участь в «спецоперації в Україні». Тобто єпископ РПЦ, якого висвятив Онуфрій (Березовський) відкрито продовжує допомагати окупантам і глорифікувати їхні злочини проти України.

    Про ганебну діяльність окупанта в рясі повідомляє офіційний сайт Кримської єпархії РПЦ, яка до недавно формально була в УПЦ МП, передає Духовний Фронт України.

    Відвідини військового госпіталю Калінік звершив 28 червня із «благословення» глави Кримської митрополії Лазаря

    Єпископ РПЦ Каллінік висловив подяку російським загарбникам за їх «подвиг», а також зазначив, що РПЦ щодня підносить молитви за воїнів, що борються за свою Батьківщину. Брехня РПЦ перейшла вже всі можливі межі і там вже почали називати «Батьківщиною» рашистів – території України. При чому від «захисту», який чинять російські загарбники, загинуло понад 300 дітей.

    Однак це, аж ніяк не турбує пропагандиста в рясі. Він роздав пораненим військовим злочинцям іконки. Через хорошу роботу ЗС України і брак місця, поранені російські військові лежали прямо в коридорах.

    Нагадаємо, рішенням Синоду УПЦ МП від 29 січня 2016 року Калініка було обрано “єпископом Бахчисарайським, вікарієм Сімферопольської єпархії”. Освячення Калінік отримав у Ніжині від Онуфрія. У 2020 році Онуфрій нагородив єпископа-фігуранта «Миротворця», настоятеля монастиря в Севастополі Калініка (Чернишова).

    Варто зазначити, що у РНБО пропонують запровадити санкції проти представників єпархій “УПЦ” в Криму. Також РПЦ захопила понад 500 парафій УПЦ МП в Криму.

    РПЦ – «УПЦ МП» в Криму

    Варто зазначити, що це вже не перший і далеко не останній випадок злочинної діяльності «окупантів в рясах», які брали участь в захопленні Криму «зеленими чоловічками». Після окупації ЗС РФ Кримського півострову, служителі «УПЦ МП», які віднедавна перейшли під пряме управління РПЦ, надають всебічну підтримку терористам.

    Калінік (Чернишов) у військовому госпіталі рф в Криму

    У лютому 2021 року єпископ РПЦвУ Калінік (Чернишов), якого висвятив Онуфрій в Ніжині, благословив хоругву на бойовий крейсер ВМФ РФ “Грайворон”.

    Так ми повідомляли, що у Криму у 2021 році священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».  Також священник «УПЦ МП» благословив війська РФ «на ратне служіння».  Служителі цієї церкви благословляли зброю окупаційних військ РФ, а також «виганяти чужинців, які посягають на РФ».  У кінці серпня 2020 року священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків.

    Водночас 18 березня 2021 року так звана «УПЦ» (РПЦвУ) взяла учать у святкуванні «воссоединения Крыма с Россией».

    Найсвіжіше

    Популярне