П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Речник ПЦУ: РПЦ захопила понад 500 парафій УПЦ МП в Криму, але їхніх звернень, щодо захоплень нема

    Від УПЦ МП не було ніяких заяв із осудженням анексії понад 500 парафій УПЦ МП в Криму.

    Про це розповів речник Православної Церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) для Духовного Фронту України.

    «Дотепер, чи була хоч одна заява з боку керівництва цього релігійного об’єднання і зокрема того самого митрополита Антонія з осудженням захоплення московським патріархатом трьох єпархій в Криму? Розчерком пера в москві відібрали у їхнього релігійного об’єднання (УПЦ МП, – ред.) цілих три єпархії. Це понад пів тисячі релігійних громад. Чи якісь вжиті заходи реагування до єпископів, які вийшли з підпорядкування митрополита Онуфрія? Чи вжиті заходи, щодо цих єпархій?», – запитує архієпископ Євстратій.

    Речник ПЦУ назвав таку поведінку традиційним лицемірством Московського патріархату.

    Також митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич) не зробив жодних заяв коли російські війська вбивали вірян і нищили храми в Бориспільскій єпархії Паканича.

    Нагадаємо, речник ПЦУ розповів, що заяви Паканича до ЄС, президента України і Помісних Церков, допомагають росії виправдовувати воєнні злочини.

    Митрополит в Борисполі Антоній (Паканич) є лідером проросійського крила в УПЦ МП. Саме він дзвонив до Москви і вибачався, що не зміг заблокувати збори «УПЦ» МП в Феофанії, на яких змінили статут та вичистили згадки про росію.

    Після зміни статуту Антоній (Паканич) натякнув про автокефалію на проповіді словами про «гріх, який поділяє кожного з нас». За словами релігійного експерта Олександра Єфременка, незадовго до зборів УПЦ МП в Феофанії Онуфрій відсторонив Паканича,  від їх організації, адже останній регулярно отримував з Москви інструкції, як і що робити, щоб не допустити розриву УПЦ МП і РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне