Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Експерти РПЦвУ грозяться провести «Марш безсмертного полку» до дня «Побєди»

    Експерти РПЦ в Україні на своєму ресурсі «Правблог» обурюються через суворіші карантинні заходи, запроваджені в столиці України.

    Вони перепостили думку адвоката Максима Могильницького, який допускає новий карантин в кінці квітня, щоб запобігти проведенню «Маршу безсмертного полку» до дня «Побєди».

    Пропагандисти РПЦвУ солідарні з Могильницьким і впевнені, що це все змова чиновників, а не реальне погіршення ситуації: «Чи не тому (введений суворіший карантин, – ред.), що Українська Православна Церква (РПЦвУ, – ред) запланувала Хресну ходу на наступну неділю?»

    Експерти РПЦвУ визнають, що їхні «хресні ходи» із Богом мають мало спільного і це антидержавні демонстрації. Владі хотілося б уникнути шуму, пилу і мітингів під будівлею парламенту, – пояснив введення суворішого карантину Могильницький.

    Проросійські експерти припустили, що в кінці квітня, або на початку травня, владою буде введений, ще один карантин, щоб не допустити «Маршу безсмертного полку».

    «Готовий посперечатися, що в кінці квітня або перших числах травня нас чекає ще один локдаун. А то ж ці «несвідомі» громадяни Марш Безсмертного Полка організовують до Дня Побєди. Не секрет, що владі до душі лише факельні ходи», – обурився Могильницький.

    Довідково: На акціях «Безсмертного полку» викрикують сепаратистські гасла, використовуючи комуністичну символіку. Безсмертний полк це відносно нова вигадка пропаганди РФ, яка створена з метою провокацій і агресивного вкорінення не тільки комуністичних, а й проросійських ідей Україні та світовій спільноті, про що свідчать численні факти з проведених минулих акцій.

    Нагадаємо, після заяви мера Києва Віталія Кличка про запровадження суворішого карантину, очільник РПЦвУ Онуфрій відмовився від проведення демонстрацій, що були заплановані на 21 березня. Він попросив вірян сприймати таку відмову від демонстрацій «духовним випробуванням».

    21 березня по всій Україні віряни моспатріархату мали проводити протести проти ряду законопроєктів і візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України на 30-ту річницю незалежності. Зокрема віряни моспатріархату мали протестувати проти законопроєктів про колабораціонізм, про перейменування РПЦвУ і закону про капеланство. В Києві, Рівному Одесі, Чернівцях та Вінниці РПЦвУ скасувала мітинги через тиск влади у зв’язку із карантинними обмеженнями.

    Єпископату РПЦвУ поставили завдання зібрати якнайбільше людей у великих містах біля кафедральних соборів моспатріархату, щоб «не було неприємностей ні в кого».  Це, за задумом організаторів, повинно було показати президенту України, що з думкою вірян моспатріархату потрібно рахуватись. Попутно мала відбутись репетиція до більших акцій протесту і перевірка мобілізаційних здібностей у вірян РПЦвУ для реалізації «чорногорського сценарію» в Україні.

    Підігрів активу РПЦвУ розпочався, ще задовго до запланованих мітингів. 22 лютого відбувся форум «гонимих» вірян, який релігієзнавець Олександр Єфременко назвав «Святом брехні і лицемірства під куполом Московського патріархату». На форумі виступила юна вірянка РПЦвУ, яка виявилась прихильницею армії ЗС РФ та покійного російського імператора Нікалая ІІ.

    Після форуму пішла інформаційна атака із емоційними розповідями про «війни в селі» та «захоплення». Такі собі «мальчіки в трусіках» у виконанні РПЦвУ.

    Ніякими фактами такі заяви не підкріплювались, адже під час переходів громад ведуться протоколи зборів, де реєструють учасників та тих хто проголосував за перехід. Всі переходи громад ПЦУ від РПЦвУ на форумі назвали «захопленнями» і звинуватили президента України в бездіяльності. Таким чином можна сказати, що зібрання РПЦвУ в лаврі було проти ПЦУ і Зеленського, а не проти «гонінь». Тепер РПЦвУ намагається повторити «чорногорський сценарій».

    Найсвіжіше

    Популярне