Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США Даниїл святкує 15-річчя своєї архієрейської хіротонії

    Архієпископ Памфлійський УПЦ США (Вселенського патріархату) Даниїл святкує 15-річчя своєї архієрейської хіротонії.

    Першоієрарх УПЦ США Митрополит Антоній, разом з Радою Митрополії, членами Консисторії, духовенством, вірними і студентським корпусом Свято-Софійської духовної семінарії Української Православної Церкви США висловили щирі вітання і запевнили у молитвах за архієпископа Даниїла з нагоди 15-ї річниці з дня висвячення у архієрейський сан та 22-ї річниці з нагоди священичої хіротонії, повідомляє сайт УПЦ США.

    «Ми дякуємо Всемогутньому Богу за ваше служіння вірним Української Православної Церкви в США та в Україні», – йдеться у повідомленні.

    Архієпископ Даниїл не залишився осторонь стражденної України.  Він долучається до організації благодійної допомоги наданої УПЦ США українцям, яка сягає кілька мільйонів доларів.

    Від початку війни в Україні УПЦ США у співдії із архієпископом Даниїлом працює над тим, щоб доставити критично важливу допомогу тим, хто її найбільше потребує. Через програми та окремі парафіяльні проекти УПЦ США фізично перевезла тонни матеріально-технічних засобів та медикаментів для людей як в Україні, так і для переміщених осіб у сусідніх країнах. Архієпископ Даниїл особисто відвідував Україну і роздавав допомогу нужденним українцям.

    Він збирав кошти на автомобілі швидкої допомоги і освячував їх для порятунку українців що страждають від російського вторгнення.

    Завдяки тісній співпраці архієпископа Даниїла та Консисторії УПЦ США і ПЦУ, тисячі біженців із зруйнованих і спустошених міст і сіл з Донбасу та Маріуполя околиць, отримали пасхальні кошики з продуктами, щоб внести хоч якусь нормальність у святкування цьогорічного Воскресіння Христового.

    Владика Даниїл займає чітку проукраїнську і прохристиянську позицію. Він захищає ненароджених дітей від вбивства і тому закликав і сам брав участь в «Ході за Життя». Владика також торкається теми секуляризації суспільства під час проповідей.

    Нагадаємо, що на початку 2022 року, перебуваючи в Україні на запрошення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Епіфанія – предстоятеля ПЦУ, та приймаючи участь в урочистостях відзначення третьої річниці інтронізації предстоятеля ПЦУ, архієпископ Даниїл взяв участь в акті Канонізації двох святих Православної Церкви України.

    У своїх проповідях владика завжди наголошує, що Голодомор це геноцид українського народу і саме так потрібно називати ці страшні часи, які були в Україні в 1932-33 роках. Також владика викривав у лицемірстві росіян, які після святкування свята Різдва їхали в Україну вбивати українців. Говорячи війну росії проти України архієпископ Даниїл підкреслював, що добро не може бути переможене злом.

    Працює владика і над тим, щоб пам’ять про попередників-єрархів не була забута. Він співслужив панахиду за упокій душі митрополита Івана (Теодоровича). Також владика проводить пастирські візити на українські парафії у США та Європі.

    Колектив “Духовного Фронту України” вітає архиєпископа Даниїла з 15-літтям архиєрейської хіротонії.

    Прийняття архієрейського сану свідчить про Вашу відданість Богові та Його народові. 

    Дякуємо Вам за Вашу працю та послух Богові. Ви – приклад для нас всіх, і ми пишаємось тим, що маємо такого духовного наставника та провідника в нашому житті.

    Нехай Бог продовжує благословляти Вас у Вашій службі та дарувати Вам здоров’я та силу. Щиро бажаємо Вам здійснення всіх Ваших Боговгодних планів та багато радості та благодаті у Вашому житті.

    Найсвіжіше

    Популярне