П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вашингтоні УПЦ США ​​разом із іншими православними єрархами помолилась за припинення абортів

    Українські православні християни, вірні УПЦ США (Вселенського патріархату) з усієї країни приєдналися до тисяч інших американців, щоб продемонструвати свої переконання у захист життя, та захисту дітей від абортів, під час 49-го щорічного Маршу за життя 21 січня 2022 року у Вашингтоні, округ Колумбія.

    На марші були присутні священнослужителі Американської архієпископії США і УПЦ США (Вселенського патріархату), Грузинської Церкви, Православної Церкви Америки (отримала “автокефалію” від РПЦ) й Антіохійської Церкви. Вони очолили богослужіння з проханнями про припинення абортів, повідомляє uocofusa.org

    Приєднавшись до православних єрархів та християн з усієї країни, архієпископ Даниїл (Зелінський), який був серед учасників маршу та очолював представників Української православної церкви США, сказав: «Рік за роком ми маршируємо разом із тисячами інших американців, які виступають за життя. І щороку я мрію про ті дні, коли нам не доведеться цього робити».

    Фото: uocofusa.org

    Марш за життя проводиться щороку, починаючи з 1974 року, через рік після того, як 22 січня 1973 року Верховний суд легалізував аборти по всій країні після рішення.

    Цього року захід проходить у той час, коли країна очікує на рішення Верховного суду у найважливішій справі про аборти в Міссісіпі. Йдеться про конституційність заборони штату на аборти після 15 тижнів вагітності – прямий виклик забороні Роу на закони штатів, що обмежують доступ до абортів.

    Напередодні Маршу життя, у четвер, 20 січня 2022 р., делегація з дванадцяти членів Асамблеї канонічних православних єпископів Сполучених Штатів Америки відвідала месу, яку католицька церква влаштувала в Базиліці на честь святого Непорочного Зачаття. Понад 20 000 паломників з усієї країни вночі молилися за припинення абортів і більшу повагу до всього людського життя під час цьогорічного Національного молитовного чування за життя.

    Фото: uocofusa.org

    Наступного ранку, у п’ятницю, 21 січня 2022 року, православні єрархи відвідали Божественну Літургію в Свято-Миколаївський соборі Православної Церкви Америки.

    Тема цьогорічного Маршу за життя «Рівність починається в утробі матері» підкреслює, що справжня рівність можлива лише в тому випадку, якщо ми визнаємо, що діти в утробі матері також заслуговують на захист.

    На завершення Маршу Архієпископ Даниїл сказав: «…сподіваюся, що в майбутньому, можливо, ми зможемо залучити більше українських православних християн, які прийдуть сюди та візьмуть участь… Для нас важливо брати участь у Марші за життя та сприяти підвищенню обізнаності серед православних християн та мотивувати їх до участі у ньому».

    Раніше архієпископ УПЦ США Даниїл закликав приєднуватись до «Ходи за життя», зазначивши, що «аборт не допомагає жінкам».

    Найсвіжіше

    Популярне