Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Аборт не допомагає жінкам»: Архієпископ УПЦ США Даниїл закликав приєднуватись до «Ходи за життя»

    Єрарх УПЦ США (Вселенського патріархату) архієпископ Даниїл закликав приєднуватись до «Ходи за життя». Він сам братиме участь в цій ході проти абортів і представлятиме групу українських православних християн.

    «Приєднуйтесь, і разом Пройдемося ХОДОЮ за ЖИТТЯ в столиці США – 21 січня, 2022 року», – написав владика у Фейсбуці.

    У 1973 році Верховний суд США ухвалив рішення легалізувати аборти в Сполучених Штатах. Відтоді незліченна кількість невинних ненароджених життів було забрано, матері й батьки були глибоко вражені, а сім’ї назавжди змінилися. Цей суспільний гріх створив культурний ландшафт, який часто називають «культурою смерті». Як люди віри і життя, як люди Божі ми покликані допомагати безпорадним, допомагати найменшим з нас, – йдеться на сайті УПЦ США.

    Щороку мільйони людей збираються в національному торговому центрі у Вашингтоні, округ Колумбія, на Марш за життя. Люди з усієї Америки, різного походження та релігійних спільнот збираються, щоб показати солідарність із священною відповідальністю захищати людське життя від моменту зачаття до природної смерті.

    Цього року Марш Життя відбудеться 21 січня 2022 року. З благословення Високопреосвященнішого Митрополита Антонія (першоєрарха УПЦ США) Архієпископ Даниїл очолить групу українських православних християн, які приєднаються до інших православних віруючих з усієї країни та візьмуть участь у Марші за життя.

    «Закликаємо духовенство та вірних Української Православної Церкви США долучитися до Маршу за ЖИТТЯ та разом з архієпископом Даниїлом та семінаристами УПЦ Св. Софії взяти активну участь у цьому заході», – зазначають на сайті церкви Вселенського патріархату.

    «Ми йдемо, щоб показати нашу солідарність з найслабшими та найуразливішими в людському житті: ненародженими. Ми йдемо до тих пір, поки правосуддя не буде відновлено і найосновніше з усіх прав, право на життя, не буде відновлено для всіх людей, народжених чи ненароджених. Ми йдемо, тому що аборт не допомагає жінкам, він шкодить жінкам, експлуатує жінок, завдаючи шкоди і тілу, і душі. Ми йдемо, тому що сім’ї заслуговують на краще, ніж аборт. Ми йдемо, тому що це є нашим євангельським закликом: “все, що ви зробили для найменшого з Моїх братів і сестер, ви Мені зробили (Мт. 25:40)”», – підсумовують в повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне