П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Добро не може бути переможеним злом», – архієпископ УПЦ США про війну рф проти України

    Єрарх Вселенського патріархату архієпископ УПЦ США Даниїл (Зелінський) говорячи про війну росії проти України підкреслив, що добро не може бути переможене злом.

    У духовному осередку УПЦ Сполучених Штатів Америки (Савт Банд Брук, Н. Дж.), під час відкриття виставки фотографій зруйнованих міст і селищ України внаслідок загарбницької політики Росії, архієпископ Даниїл закликав вірян поширювати правду про ці злочини рашистів.

    «Вдивляйтеся в ці світлини, будьте свідками правди про ці злочини, розповідайте всім людям доброї волі наскільки зло може намагатись нищити добро; але наскільки добро не може бути переможеним злом. Сьогодні ми молимось до Джерела Добра, Всемогутнього Бога за добробут для нашого українського народу; за мир і злагоду, за наших воїнів, які безстрашно захищають волю і незалежність України, які огортають життя кожного українця волелюбним стягом українського народу – жовто-блакитним прапором України!», – зазначив архієпископ.

    Він нагадав, як у минулому, коли будувалася церква у Савт Банд Бруці, блаженної пам’яті духовні лідери УПЦ США, говорили про життя українців, які поховані на цвинтарі (релігійних, культурних та політичних діячів) – голоси котрих мовчали, але шелест листя дерев на цвинтарі неначе промовляв від їхнього імені (в роки радянської окупації України), що Українська Православна Церква має своє право на існування; що український народ має право на свою вільну державу та повинен молитися і говорити своєю рідною мовою.

    «Пройшли роки, перед нами 52 плакати, фотографії зруйнованих міст і сіл, світлини облич людей які втратили не тільки матеріальне добро, але дуже часто своє власне життя, – продовжив архієпископ Даниїл. – Вони не можуть до нас промовляти, вони мовчать… Ці 52 плакати сьогодні промовляють до нас і до цілого світу – свідчать про злочини Росії супроти України – людства; новітнього Геноциду, який вже вкотре переживає України через злочини Росії…».

    Нагадаємо, цими днями в УПЦ США організувала фотовиставку геноциду росії проти України. Під звуки молитовних пісень за український народ, а також і новітніх музичних творів, кілька сотень присутніх вірян церкви провели понад годину часу оглядаючи плакати – свідчення про загарбницьку війну Росії в Україні.

    Це не перша подібна акція, яка має на меті привернути увагу американців до злочинів кремля та страждань українців. У липні в таборі УПЦ США створили Тризуб із 550 фотографій жахливих наслідків війни рф проти України.

    Раніше УПЦ США надала допомогу українським 118 лікарням на суму 6 млн доларів США.

    Найсвіжіше

    Популярне