П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    УПЦ США надала допомогу українським 118 лікарням на суму 6 млн доларів США

    118 лікарень по всій Україні стали отримувачами найнеобхідніше медичне обладнання та допомогу від Української Православної Церкви США на суму понад 6 000 000,00 доларів.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    Доставка стала можливою завдяки співпраці Української Православної Церкви США через служіння Гуманітарного Центру Українського Православного Собору Святого Андрія Первозванного та CitiHope Relief & Development.

    Партнерство між УПЦ США і митрополією Вашингтону під керівництвом прот. Володимир Стеляка дозволило Церкві надавати гуманітарну допомогу Україні, підтримуючи український народ, який постраждав від російської агресії проти України, і зміцнити інфраструктуру охорони здоров’я України, надаючи вкрай необхідні ліки та медичне приладдя.

    У квітні 2022 року CitiHope надав ліки та медичне приладдя на суму 6 мільйонів доларів для розповсюдження в лікарнях та медичних закладах України за підтримки Української Православної Церкви США та Православної Церкви України.

    Митрополит Української Православної Церкви США Антоній зазначив: «Ми вітаємо щедрі внески від CitiHope і сподіваємось на подальшу співпрацю. З Божою поміччю виклики, з якими стикається наша нація, не є непереборними».

    Священник кафедрального собору св. Андрія, пр. о. Володимир Стеляк зазначив: «Партнерство CitiHope з УПЦ святого Андрія Первозванного значно збільшить кількість необхідних ліків та медичних матеріалів для постраждалих від війни в Україні та допоможе системі охорони здоров’я України задовольнити потреби громадян, які постраждали від війни та, зрештою, дозволить Україні відновитись».

    Митрополит Православної Церкви України Епіфаній особисто проконтролював передачу медичних засобів до українських лікарень. Участь у заході взяв Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, який спостерігав за процесом розподілу допомоги, оскільки вона надходить безпосередньо до медичних закладів України.

    Першу частину допомоги одразу після події було направлено до Головного військового клінічного госпіталю та Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни. Серед гуманітарного вантажу – антибіотики, ліки проти тахікардії, ішемічної хвороби серця, проти захворювань шлунка, медичні халати та перев’язувальні матеріали для хірургічних відділень, перев’язувальні засоби, кровоспинні засоби, а також підгузки, дитяче харчування, носилки, ходунки, предмети гігієни та інше.

    «Для нас важливо, щоб ці ліки потрапили безпосередньо в ті лікарні, де вони дійсно потрібні, тому що ліки специфічні, і тільки лікарі знають, як і кому їх вчасно передати. Тому нехай Господь допомагає всім нам творити добрі справи на війні, і разом, я переконаний, ми обов’язково переможемо», – сказав під час заходу митрополит Епіфаній.

    CitiHope – це гуманітарна агенція з надання допомоги та розвитку, яка прагне обслуговувати вразливі громади по всьому світу, надаючи їм доступ до основних ліків, їжі та освіти.  

    Найсвіжіше

    Популярне