Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США організувала фотовиставку геноциду росії проти України

    У 186 день жорстокої війни Російської Федерації супроти українського народу, в духовному осередку Української Православної Церкви Сполучених Штатів Америки (Савт Банд Брук, Н. Дж.) відкрилася виставка фотографій зруйновних міст і селищ України внаслідок загарбницької політики Росії.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    Відкриваючи виставку, котра знаходиться перед церквою-пам’ятником святого Андрія Первозванного, єрарх Вселенського патріархату, архієпископ УПЦ США Даниїл (Зелінський) зазначив: «…роки тому, коли будувалася ця церква, блаженної пам’яті духовні лідери УПЦ США, говорили про життя українців, які поховані на цвинтарі (релігійних, культурних та політичних діячів) – голоси котрих мовчали, але шелест листя дерев на цвинтарі неначе промовляв від їхнього імені (в роки радянської окупації України), що Українська Православна Церква має своє право на існування; що український народ має право на свою вільну державу та повинен молитися і говорити своєю рідною мовою… Пройшли роки, перед нами 52 плакати, фотографії зруйнованих міст і сіл, світлини облич людей які втратили не тільки матеріальне добро, але дуже часто своє власне життя. Вони не можуть до нас промовляти, вони мовчать… Ці 52 плакати сьогодні промовляють до нас і до цілого світу – свідчать про злочини Росії супроти України – людства; новітнього Геноциду, який вже вкотре переживає України через злочини Росії… Вдивляйтеся в ці світлини, будьте свідками правди про ці злочини, розповідайте всім людям доброї волі наскільки зло може намагатись нищити добро; але наскільки добро не може бути переможеним злом. Сьогодні ми молимось до Джерела Добра, Всемогутнього Бога за добробут для нашого українського народу; за мир і злагоду, за наших воїнів, які безстрашно захищають волю і незалежність України, які огортають життя кожного українця волелюбним стягом українського народу – жовто-блакитним прапором України!».

    Після закінчення вступного слова, архієпископ Даниїл, з благословення митрополита Антонія, за співучастю місцевого духовенства, відслужив молебень за український народ, а особливо за всіх захисників українського народу.

    Після закінчення богослужіння, генеральний консул України в Нью-Йорку Олексій Голубов звернувся до всіх присутніх, закликаючи українців, котрі проживають в Сполучених Штатах Америки, бути носіями Правди та надавати допомогу українській державі у боротьбі за її новітню незалежність і свободу.

    Під звуки молитовних пісень за український народ, а також і новітніх музичних творів, кілька сотень присутніх вірян церкви провели понад годину часу оглядаючи плакати – свідчення про загарбницьку війну Росії в Україні.

    Сотні американців, кожного дня зупиняється біля плакатів пам’яті в духовному осередку Митрополії Української Православної Церкви Сполучених Штатів Америки для того, щоб не тільки побачити, але найголовніше усвідомити реальність та біль війни в Україні.

    В УПЦ США закликали всіх небайдужих здійснити оце паломництво до духовного осередку – Митрополії Української Православної Церкви Сполучених Штатів Америки в Савт Бавнд Брук, Н. Дж., щоб відвідати виставку правди.

    Виставка знаходитиметься перед Українською Православною церквою-пам’ятником св. Андрія Первозванного до 15 жовтня 2022 р.

    Нагадаємо, в День Незалежності України архиєпископ Даниїл провідав бійців ЗСУ у госпіталі.

    Це не перша подібна акція, яка має на меті привернути увагу американців до злочинів кремля та страждань українців. У липні в таборі УПЦ США створили Тризуб із 550 фотографій жахливих наслідків війни рф проти України.

    Раніше УПЦ США надала допомогу українським 118 лікарням на суму 6 млн доларів США.

    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США
    Фото: УПЦ США

    Найсвіжіше

    Популярне