П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У таборі УПЦ США створили Тризуб із 550 фотографій жахливих наслідків війни рф проти України

    У Таборі всіх святих у Емлентоні, штат Пенсільванія діти виклали тризуб із фото жахливих наслідків війни росіян проти України. Жах війни повільно охоплює землю, оскільки біженці та переміщені особи шукають притулку від терору, який чинять на них росіяни.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    Цього року до дітей, які щороку приїздять у табір, приєдналися нові обличчя – обличчя дітей, які намагалися оговтатися від пережитої травми, смерті, яку вони бачили, та руйнувань, свідками яких вони були. Цього року табір став місцем притулку для дітей війни, які прийшли в незайману мирну долину, де лунає пташиний спів, щоб відновити своє дитинство, спробувати відновити почуття трепету, яке відчуває дитина, коли вона не налякана, і плекати свої душі.

    Щоб допомогти цим дітям повернути невинність своєї юності, було представлено проект, який дозволив їм зіткнутися зі своїми страхами та перемогти їх. 550 фото із зображеннями лихоліття війни в Україні розклали на полі у формі тризуба. Сучасний символ «тризуб» використовувався на печатках Київської Русі, його можна знайти на печатках династії Рюриковичів 10-12 століття, і нині з гордістю красується на державних будівлях України, також на одностроях чоловіків і жінок, які борються не лише за захист України від вторгнення, а й за захист ідеї свободи для всього світу.

    Діти в таборі з любов’ю та повагою розкладали фотографії на зеленій траві під літнім сонцем. Трагічні образи зруйнованих будівель, міст, що горять, поранених тіл, матерів, що плачуть, дітей, смертей та руйнувань, різко контрастували з мирним фоном табору, що робило жахливі події ще гострішими.

    Цього дня табір відвідав архієпископ Даниїл, правлячий Архиєрей Західної Єпархії УПЦ США. Коли діти зібралися на полі, єрарх пояснив їм, що, хоча ці події далеко від Емлентона, штат Пенсільванія, вони близькі до наших сердець, оскільки ми розділяємо біль наших братів і сестер в Україні. Архиєпископ Даниїл пояснив, що ми тут, живучи у свободі, маємо відповідальність поширювати слово, інформувати світ про те, що відбувається в Україні, піклуватися та допомагати біженцям, переміщеним особам в Україні та тим, хто ховається у своїх підвалах у своїх селах. Ми маємо допомагати їм не лише їжею та благодійними справами, а й передусім нашими молитвами.

    Такими словами архієпископ Даниїл запросив учасників табору приєднатися до нього на Молебні за благополуччя народу України, повернення миру та відступ загарбників. До архієпископа Даниїла приєдналися о. Іван Чопко та о. Микола Зомчак, та студенти Української православної духовної семінарії Святої Софії.

    Коли останні молитви розвіялися в небі, діти, тримаючи запалені свічки, повільно обійшли Тризуб, щоб зробити всі фото. Вони зупинялися, щоб сумувати, тихо прошепотіти коротку молитву за постраждалих. Витираючи сльози, що непрохано текли по юних щоках, діти намагалися усвідомити, як хтось міг заподіяти таку шкоду іншим, як православний народ міг так погано поводитися з православними братами, як ця жахлива історія могла знову повторитися в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне