Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США ​​доставила в Україну ще 4 машини швидкої допомоги

    Українська Православна Церква США (Вселенського патріархату) ​​доставила в Україну ще 4 машини швидкої допомоги в рамках постійної гуманітарної діяльності щодо порятунку життя.

    «Благодаттю Божою, ці машини швидкої допомоги, допоможуть врятувати життя та зроблять ще один крок у забезпеченні зміцнення та збереження своєчасного доступу до невідкладної допомоги під час війни… ми вдячні Блаженнішому митрополиту Епіфанію, предстоятелю Православної Церкви України за молитовну благодійну співпрацю у служінні спасіння життя воїнів та мирних жителів України…», – сказав архиєпископ УПЦ США Даниїл (Зелінський).

    З початком російської агресії проти народу України УПЦ США надає гуманітарну підтримку народу та нації України. Тисячі людей та громадських діячів відвідали Духовний центр Церкви у Саут-Баунд-Бруку, штат Нью-Джерсі, зробивши матеріальні та фінансові пожертви на підтримку стражденного та пораненого народу України та українських біженців, повідомляє сайт УПЦ США.

    Парафії УПЦ США з усіх куточків Сполучених Штатів Америки за прикладом Національного Духовного Штабу розпочали збір та відправку медичної, матеріально-технічної, продовольчої допомоги народу України.

    В УПЦ США зазначили, що воістину надихають приклади самовідданого духовенства та мирян Церкви, які невтомно присвячують себе служінню в Ім’я Христове. «Усім їм – найщиріша подяка та молитви за подальший успіх їхніх благодійних зусиль», – зазначили на сайті Церкви.

    Станом на 13 вересня 2022 року Українська Православна Церква США отримала $2,429,504.78 пожертв на Благодійну допомогу Україні.

    УПЦ США вже виділила $1 053 152,15 на підтримку різних гуманітарних проєктів в Україні, Німеччині, Польщі та Туреччині.

    Вищезгадана сума містить спонсорську підтримку наступних програм:

    • Логістичне відправлення гуманітарної допомоги (продукти харчування, одяг, засоби гігієни, медикаменти, постільна білизна), пожертвуваної громадськістю.
    • Здійснено фінансовий внесок Православній Церкві України у розмірі 245 702 доларів США з метою сприяння доставці найнеобхіднішої гуманітарної допомоги в місця, де внаслідок руйнівних обстрілів ворога зруйновано інфраструктуру та життя: міста Буча, Ірпінь, Маріуполь, Харків, Костянтинівка та ін.
    • Надано фінансову допомогу у відправці гуманітарного вантажу через Туреччину на суму 20 000 доларів США.
    • Спонсорували дітей поранених і загиблих бійців на літню поїздку до Туреччини на суму $42 000
    • Закуплено та передано різноманітні медичні засоби, а саме: аптечки, шприци, зонди, інтубаційні набори, дихальне обладнання, хірургічне обладнання та різноманітні безрецептурні медикаменти на суму $76 131
    • Надано фінансову підтримку для закупівлі води та продуктів харчування в Одеській, Миколаївській, Донецькій та Сумській областях на суму $34 110
    • Надано матеріально-технічну підтримку пораненим ветеранам шляхом забезпечення харчами на суму $30 505,24
    • профінансовано закупівлю 67 різноманітних медичних автомобілів для мобільних військових підрозділів та польових шпиталів на суму $340 070
    • Придбано витратні матеріали, профінансовано транспортування та забезпечено пальним для придбаних автомобілів на суму $30 750
    • Профінансовано придбання двох великотоннажних автомобілів матеріально-технічного забезпечення через Тернопільську єпархію Православної Церкви України на суму 35 000 доларів США
    • Профінансовано придбання мобільних пральних та сушильних машин для центрів для біженців на суму 10 000 доларів США, які будуть використовуватися в різних містах України
    • Надано допомогу біженцям Маріуполя на суму $83 884
    • Надано фінансову підтримку біженцям Харківської області на суму $80 000
    • виділено кошти на придбання мобільних пунктів обігріву для Збройних Сил України на суму $25 000

    Від початку війни в Україні УПЦ США працює над тим, щоб доставити критично важливу допомогу тим, хто її найбільше потребує. Через програми та окремі парафіяльні проекти УПЦ США фізично перевезла тонни матеріально-технічних засобів та медикаментів для людей як в Україні, так і для переміщених осіб у сусідніх країнах.

    Зібравши понад 2,4 мільйона доларів, УПЦ США продовжує фінансувати логістичні медичні та продовольчі поставки в різних частинах України.

    Нагадаємо, раніше предстоятель ПЦУ освятив вантажівку подаровану УПЦ США.

    Найсвіжіше

    Популярне