Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США освятив карети швидкої допомоги для допомоги Україні

    Вторгнення Російської Федерації в Україну, що триває, перетворило колись яскравий і барвистий ландшафт на тьмяний і похмурий. Важко отримати допомогу тим, хто стікає кров’ю, поранений російськими бомбами, тому що місцевість важкодоступна, пошматована воронками від бомб, посипана мінами, і все це часто пошкоджує транспортні засоби, які прибувають для евакуації поранених. Це несприятливе середовище не лише для життя людей, але й для механічного функціонування численних транспортних засобів, які потрапляють у небезпечну зону. Часто в ремонтних майстернях перебуває більше машин, ніж активно виїжджає на порятунок життів.

    Щоб допомогти вирівняти цей дисбаланс, з благословення Митрополита Антонія, Предстоятеля Української Православної Церкви США та Діаспори (у складі Вселенського патріархату), архиєпископ Даниїл, керуючий Західною єпархією УПЦ США та голова Консисторії, здійснив поїздку до Німеччини, щоб закупити додаткові транспортні засоби для полегшення навантаження на тих, хто активно працює над порятунком та наданням допомоги пораненим захисникам України, повідомляє сайт УПЦ США.

    Автомобілі були придбані на благодійні пожертви парафій Української Православної Церкви США та української православної парафіяльної громади Святого Архистратига Михаїла м. Генк, Бельгія.

    Оглянувши карети швидкої допомоги та транспортні фургони, архиєпископ Даниїл освятив їх, помолившись, щоб вони швидко доїжджали до тих, хто цього потребує, були невидимими для ворога та врятували незліченну кількість людських життів. Переконавшись, що автомобілі завантажені необхідними речами, архієпископ передав їх водіям, які прибули, щоб забрати і доставити в Україну.

    Прибувши до столиці України, медичні автомобілі були доставлені до Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, де митрополит Епіфаній прийняв їх, а також благословив перед передачею Роману Холодову, керівнику Департаменту соціального служіння Київської митрополії “Параволан”, який опікується пораненими та нужденними під егідою Православної Церкви в Україні.

    Команда “Параволану” складається зі студентів та випускників духовних навчальних закладів ПЦУ і допомагає в евакуації поранених бійців із зони активних бойових дій. Наразі працює дев’ять екіпажів, які вже успішно евакуювали понад 6 000 поранених захисників.

    Спеціалізовані тактичні мікроавтобуси були придбані на щедрі пожертви вірних УПЦ США та діаспори і вже прямують на передову, щоб врятувати життя тих, хто віддає все, щоб врятувати життя тих, хто стоїть за ними на передовій.

    Нагадаємо, Голова соціального служіння подякував православним українцям у США за надані автівки

    Найсвіжіше

    Популярне