П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Голова соціального служіння подякував православним українцям у США за надані автівки

    Голова соціального служіння Київської митрополії Православної Церкви України Роман Холодов подякував православній спільноті в США за надану допомогу – автомобілі швидкої допомоги.

    «Величезна подяка православній спільноті в США, яка допомагає в боротьбі, без перебільшення, за право українського народу на життя! Ці спеціалізовані транспортні засоби, придбані в рамках співпраці Православної Церкви України та Української Православної Церкви США, дозволять Відділу соціального служіння Київської Митрополії ефективніше здійснювати свою важливу роботу, оскільки вже стануть в стрій замість тих, які наразі перебувають в ремонті», – зазначив він у Фейсбуці.

    Пан Роман додав, що отримані автівки необхідно переобладнати для масових евакуацій і укомплектувати додатковим обладнанням для того, щоб ефективно транспортувати військових в безпечні місця від лінії фронту.

    Евакуаційна група «Параволан» під керівництвом Романа Холодова працює цілодобово, вивозячи понад півтори тисячі поранених українців щомісяця із небезпечних районів, які обстрілюють загарбники.

    «Війна триває вже понад рік, транспорт просто не витримує таких навантажень і нам потрібні ще мінімум як 5 авто для масеваку і 2 авто для евакуації в тяжко доступних місцях. Крім цього, маємо постійну потребу в паливі, запчастинах, шинах», – підсумував Холодов.

    Нагадаємо, раніше митрополит Епіфаній передав автомобілі швидкої допомоги для потреб Відділу соцслужіння Київської Митрополії.

    Підкреслимо, що УПЦ США надала допомогу 118 українським лікарням на суму 6 млн доларів США. Допомога УПЦ США розподіляється в таких містах: Харків, Луцьк, Київ, Яворів, Львів, Одеса, Суми, Луцьк, Сєвєродонецьк, Дніпро, Маріуполь й інших.

    Найсвіжіше

    Популярне