Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Як у Росії можуть святкувати Різдвяні свята і одночасно йти воювати з Україною?, – архієпископ УПЦ США Даниїл

    20 лютого у духовному Осередку Української Православної Церкви США в Саут-Баунд-Бруці, штат Нью-Джерсі, архієпископ УПЦ США Даниїл (Зелінський) очолив молитву за спокій душ Героїв Небесної Сотні.

    Говорячи про агресію Росії щодо України архієпископ УПЦ США звернув увагу на маніпулювання духовною реальністю, яке застосовують росіяни.

    «Люди які проживають на території Російської Федерації, політики, дуже часто закидають нам, що в нас є спільна спадщина, що ми всі є Володимирового хрещення і навіть РФ отримала хрещення з Київської Русі. Хоча вони називаються Україною чи Київською Руссю, вони говорять, що це була частина вже навіть в той час Російської Імперії, чи можливо навіть Федерації (як стверджують росіяни, – ред.)… Як цікаво історію можна переписувати, як цікаво можна маніпулювати навіть духовними надбаннями народу. Ось тепер, стоячи серед усіх цих духовних свят, одночасно усвідомлюєш, що люди можуть маніпулювати, не тільки політичною реальністю, економічною реальністю, але навіть і духовною», – сказав архієпископ Даниїл.

    Він дивується, як православні росіяни можуть йти до церкви на свята і одночасно йти війною проти свого ближнього, проти України.

    «Як же ж можна йти святкувати Різдвяні свята, коли, ти православний християнин живеш у РФ і одночасно шлеш свого сина, чи свою доньку, аби як політик, шлеш свої збройні війська, понад 100 тисяч молодих хлопців і дівчат, йти стояти на кордонах іншої правдиво мирної країни, котра нікого в історії людства не атакувала сама по собі. Люди котрі просто живуть, насолоджуються тими благословеннями, якими їх Господь обдарував, але миру і затишку, напевно, людям із Півночі, не є достатньо. Напевно людям із Півночі, потрібні також природні ресурси. Напевно людям із Півночі також потрібна територія де є чорнозем. Напевно людям із Півночі також потрібний доступ до Чорного моря, навіть більше як вони його мають, чи до Азовського моря. Можливо людям із Півночі потрібно просто залізти на територію України і сказати, що це є їхня земля, під псевдозеленими чоловічками і іншими аспектами, котрими вони вміло вміють оперувати», – зазначив архієрей, додавши, що деякі люди можуть психологічно залякувати інших людей.

    Натякаючи на росіян, він підкреслив, що одна нація старається маніпулювати свідомістю інших людей і тепер у цій новій реальності всі маємо відповідальність за життя один одного.

    «Те що чинить РФ не є чимось іншим, як актом тероризму проти цілого людства», – зауважив архієпископ УПЦ США Даниїл.

    Він дав пораду росіянам і чітке послання зупинити чинити гріх: «…зупиніться, не варто нищити людські життя. Не варто зазіхати на чужу землю і не варто знущатись над свідомістю людей».

    «Ми молимось, щоб Господь напоумив, тих, котрі хочуть зробити зло. Щоб Господь допоміг тим, які бояться за свої життя», – завершив свою проповідь архієпископ.

    Раніше Архієпископ УПЦ США Даниїл закликав світову спільноту продовжувати чинити тиск на Російську Федерацію.

    Найсвіжіше

    Популярне