П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ МП свідомо і навмисно вводять суспільство в оману, – у ПЦУ прокоментували скандал із відео

    23 листопада митрополит УПЦ в єдності з Московським патріархатом Климент (Вечеря) у коментарі ЗМІ заявив, що СБУ не проводила обшуків у Києво-Печерській Лаврі. Він також вимагав вибачень, бо правоохоронці не знайшли зброї і бойовиків.

    Крім цього Климент прокоментував скандальний спів про росію у Києво-Печерській лаврі, заявивши, що «автор публікації відео у соціальних мережах раніше відмовлявся надати свій пристрій, на якому здійснював запис, для підтвердження його автентичності».

    Викладач КПБА, протоєрей Михайло Омельян прокоментував для Духовного Фронту України дану інформацію.

    «Голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП митрополит Климент, всупереч своїм обов‘язкам, мабуть, досі не знає, що Віталій Шпак, автор відео скандальних подій на території Києво-Печерської лаври, де оспівували країну-агресорку – Росію, надав оригінальний відеоматеріал співробітникам Служби безпеки України та представникам ЗМІ при першому ж запиті. Або ж митрополит свідомо й навмисно вводить суспільство в оману. Однак, як каже апостол Павло: “кінець їх буде по ділах їхніх”. (2 Кор. 11: 15)», – сказав священник ПЦУ.

    Раніше священник ПЦУ Михайло Омельян опублікував повне відео з Лаври і очікував вибачення за звинувачення у брехні. Секретар РНБО припустив, що у монастирях УПЦ МП можуть бути люди, які працюють на РФ.

    Попри те, що архієпископ УПЦ МП (Іона) Черепанов і митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) визнали, що у Лаврі справді співали про «дзвони над росією», головна юристка УПЦ МП Вікторія Кохановська назвала відео «провокацією» від ПЦУ і подала до суду на священника ПЦУ Михайла Омельяна.

    Пізніше СБУ відкрила кримінальне провадження щодо прославляння «русского міра» у Києво-Печерській Лаврі та знайшла під час обшуків проросійську літературу, мільйони готівки та «сумнівних» громадян рф у Київській Лаврі УПЦ МП.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, Синод УПЦ МП запевняв, що їхні священники на окупованих територіях є «справжніми героями», а не колаборантами. Своєю чергою митрополит Онуфрій порадив «мовчати і молитись» тим, хто звинувачує священників УПЦ МП в колабораціонізмі.

    Нагадаємо, СБУ повідомила про нові підозри митрополиту на Вінниччині, який виправдовував російську агресію і також виявила 33 агентів та коригувальників вогню в рясах. Також СБУ завершила обшуки в УПЦ (МП) на Буковині, де знайшла методички з Москви, російське громадянство та посвідчення окупантів.

    Найсвіжіше

    Популярне