Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ виявила 33 агентів та коригувальників вогню в рясах

    СБУ розуміє всі можливі загрози ворожого впливу у діяльності УПЦ (МП), тому якісно відпрацьовує цей напрям.

    “Так, загрози є (ворожого впливу в діяльності УПЦ (МП) на території України – ред.). Але я буду неправий, якщо скажу, що це загроза, на яку Служба не може вплинути і вчасно задокументувати”, – сказав в. о. голови Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю Інтерфаксу.

    “Якщо ж взяти період із початку війни, то ми відкрили 23 кримінальних провадження щодо таких персонажів, вже є 33 підозрюваних – від класичних агентів збору глибинної інформації до банальних корегувальників вогню в рясах”, – повідомив він.

    За словами керівника української спецслужби, це середовище є ідеальним полем для функціонування ворожої резидентури. “Тому цей напрям ми відпрацьовуємо якісно”, – запевнив він.

    Малюк нагадав про затримання у Вінницькій області “священнослужителя”, “який є одногрупником Гундяєва та постійно комунікував із ФСБ”.

    “Виявлено підтверджувальні матеріали, зокрема переписку у месенджерах”, – додав в. о. голови СБУ.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, у Донецькій області правоохоронці оголосили про підозру в колабораціонізмі настоятелю «Казанської» парафії селища Ярова Горлівської єпархії УПЦ (МП).

    Також СБУ викрила митрополита однієї з єпархій УПЦ МП на роботі в інтересах рф. Йшлось про митрополита Іонафана (Єлецьких).

    Найсвіжіше

    Популярне