П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ МП на Вінниччині заявило про «повну довіру» Іонафану якого СБУ звинуватила в роботі на рф

    Духовенство «Тульчинської єпархії» УПЦ МП заявило про повну довіру митрополиту «Тульчинському і Брацлавському» Іонафану (Єлецьких) в якого СБУ провела обшуки та знайшла докази роботи на росію.

    Про це йдеться у повідомленні пресслужби єпархії, поширеному за підсумками зборів служителів УПЦ МП, які відбулися 20 жовтня у кафедральному соборі Різдва Христового місті Тульчин Вінницької області.

    «Парафіяльні священики та благочинні церковних округів висловили митрополиту Тульчинському і Брацлавському Іонафану подяку за сумлінне служіння Богу та Його Святій Церкві та заявили про повну довіру йому як керівнику Тульчинської єпархії», – йдеться у повідомленні УПЦ МП.

    Клірики підтримали заяву митрополита Іонафана, у якій він заперечує свою причетність до речових доказів роботи на росію.

    Священнослужителі УПЦ МП закликали парафіян не вірити «домислам ЗМІ про Українську Православну Церкву та її пастирів».

    Що було раніше?

    Раніше у ЗМІ повідомляли, що митрополиту Іонафану, в якого СБУ проводила обшук, у Москві готують втечу. Також РПЦ внесла Іонафана у свій список на Синоді і по суті розпоряджається єпископами і архімандритами УПЦ МП як власним духовенством. Також ЗМІ повідомляли, що у справі проти Іонафана чиниться тиск на слідство.

    У самій РПЦ заявили, що звинувачений СБУ митрополит Іонафан, продовжував поминати Гундяя.

    12 жовтня СБУ викрила митрополита однієї з єпархій УПЦ МП на роботі в інтересах рф. Ім’я митрополита не було розголошено, але у СБУ повідомила в коментарі для ЗМІ, що обшуки пройшли саме в митрополита Іонафана (Єлецьких). Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання та у релігійних спорудах правоохоронці вилучили: комп’ютерну техніку та мобільні термінали, друковані матеріали проросійського змісту та пропагандистську літературу; інші речові докази, які направлено на експертизу.

    Фото: Служба безпеки України
    Фото: Служба безпеки України
    Фото: Служба безпеки України
    Фото: Служба безпеки України
    Фото: Служба безпеки України

    Найсвіжіше

    Популярне