Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП вимагають вибачень, бо СБУ не знайшла зброю чи бойовиків в Лаврі

    Митрополит УПЦ в єдності з Московським патріархатом Климент (Вечеря) у коментарі ЗМІ заявив, що СБУ не проводила обшуків у Києво-Печерській Лаврі. Він також вимагає вибачень, бо правоохоронці не знайшли зброї і бойовиків.

    «По-перше, я хочу уточнити, що в Лаврі не проходили обшуки. Для цього не було жодних кримінальних передумов», – переконує Климент, повідомляє ТГ-канал «Політика Страни».

    Климент каже, що було проведено не обшуки, а заходи, пов’язані з безпекою.

    Митрополит Климент також запевнив, що дії представників силових органів були коректними та зауважень з боку ченців та віруючих відвідувачів Лаври не викликали.

    Водночас єрарх УПЦ МП вимагає вибачень, бо у Києво-Печерській лаврі не знайшли зброї і бойовиків.

    «Те, що вчорашні заходи підтвердили відсутність у монастирі зброї чи бойовиків, мало б спричинити публічні вибачення з боку тих, хто у ЗМІ відкрито і безпідставно заявляв про це»,- сказав Климент.

    Іншими словами митрополит УПЦ МП вважає, що хоч СБУ у Києво-Печерській лаврі знайшла проросійську літературу і «сумнівних» громадян рф, але всі хто звинувачував УПЦ МП в колабораціонізмі мають вибачатись, бо не знайшли зброї.

    Звісно, що зброї і бойовиків там не знайшли, бо їх треба було шукати ще у 2014 році. Зараз, вже всі докази підчищені і спалені. До слова, терорист Ігорь Гіркін запевняв, що вся його охорона складалась із послушників Святогірської лаври УПЦ МП. Про Київську і Святогірську Лавру тоді говорили, що вона переховувала тітушок і проросійських бойовиків. Але ніяких обшуків в Київській Лаврі не було аж до цього часу.

    Синод УПЦ МП теж запевняє, що їхні священники на окупованих територіях є «справжніми героями», а не колаборантами. Своєю чергою митрополит Онуфрій порадив «мовчати і молитись» тим, хто звинувачує священників УПЦ МП в колабораціонізмі.

    Нагадаємо, СБУ повідомила про нові підозри митрополиту на Вінниччині, який виправдовував російську агресію і також виявила 33 агентів та коригувальників вогню в рясах.

    Найсвіжіше

    Популярне