Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ опублікував повне відео з Лаври і чекає вибачення за звинувачення у брехні

    Священник Православної Церкви України Михайло Омелян опублікував повне відео із Києво-Печерської лаври на якому чутно, що хор співає: «Звон плывёт над Россиею». Священник каже, що чекає вибачень від хейтерів.

    «Для всіх, хто мав сумніви, а також для тих, хто неправдиво звинувачував у брехні та виготовленні фейків, публікую повну версію відео скандальних подій у Києво-Печерській лаврі. Чекаю на вибачення хейтерів, тим більше якщо вони вважають себе християнами, а особливо на чесне визнання цього ганебного факту та на чітке його засудження в час страшного повномасштабного російського нападу», – написав отець Михайло.

    Він зазначив, що відео записане студентом Київської православної богословської академії Віталієм Шпаком 12 листопада 2022 року о 14:58.

    На відео віряни УПЦ МП співають про храми РПЦ на Брянщині і Уралі, а далі про «дзвон над росією». У коментарях до відео люди закликають йти на передову тих, хто таке співає. Інші пишуть, що «Час виганяти ту секту ФСБ з України!».

    «Матушка-Русь» в Києво-Печерській лаврі

    Як повідомляв Духовний Фронт України, Лаврський “диригент” співу”Звон плывёт над Россиею” тікає за кордон від правосуддя, за допомогою Новінського. Також релігієзнавець Ігор Козловський назвав системним явищем проросійські піснеспіви у Києво-Печерській лаврі. СБУ відкрила кримінальне провадження щодо прославляння «русского міра» у Києво-Печерській Лаврі.

    Попри те, що архієпископ УПЦ МП (Іона) Черепанов і митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) визнали, що у Лаврі справді співали про «дзвони над росією», головна юристка УПЦ МП Вікторія Кохановська назвала відео «провокацією» від ПЦУ. Коханівська заявила, що «на ПЦУшного Омеляна Михайла, до Поліції України подано, до Шевченківського районного суду, також подано скарги, заяви і до СБУ направлено, бо ВИМАГАЄМО за сколот в державі, почати притягувати до відповідальності ПЦУшників».

    Раніше Кохановська грозилась, що подала до суду на священника ПЦУ, який опублікував відео зі співами про «матушку Русь».

    Нагадаємо, 13 листопада священник ПЦУ Михайло Омельян опублікував відео на якому чутно, як у Києво-Печерській лаврі віряни УПЦ МП співають пісню про «захист Росії» Богородицею. Відео, яке йому надали студенти Київської Православної Богословської Академії. Пізніше у СБУ і Нацполіції повідомили, що вже працюють над відео з Печерської лаври, де співають «Звон плывёт над Россиею». Міністр Ткаченко заявив, якщо відео про “Матушку-Русь” автентичне, послідують процесуальні дії щодо очільників УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне