Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Юристка УПЦ МП подала заяву на священника ПЦУ за відео Лаврі

    Юристка, що захищає інтереси УПЦ МП Вікторія Кохановська подала до поліції заяву про відкриття розслідування з вимогою експертизи відео з Києво-Печерської лаври, опублікованого священником ПЦУ Михайлом Омеляном. Про це Коновська повідомила на своїй сторінці у Facebook.

    «Сьогодні подана заява до правоохоронних органів, а завтра у Печерському суді міста Києва я викликаю вас, пане Омелян, відповідайте за свої слова», – зазначила Кохановська.

    «Після перевірки фактів відповідно до статті 214 відомості внесено до ЄРДР, буде проведено службове розслідування, СБУ також проводить розслідування. Якщо це відео, а я впевнена, виявиться неправдою, даному викладачу богословської академії, який розпалює міжрелігійну ворожнечу, і ми знаємо, що він належить до порошенківської партії, належить відповідальність. Вони мають відповідати за свої слова, які розповсюджують про нас, парафіян УПЦ», – сказала захисниця УПЦ МП.

    Кохановська грозиться, що відео є фейковим і представникам ПЦУ грозиться в’язниця.

    Водночас юристка УПЦ МП Кохановська не пояснила, що буде з нею, якщо відео виявиться справжнім. Чи буде Кохановська притягнута до відповідальності за наклепи в сторону ПЦУ і розпалюванням ворожнечі і поширенням неправди?  Та і загалом, чи не є розпалюванням ворожнечі висловлювання Кохановської про щодо ПЦУ, що це «порошенківська партія»?

    Судячи з того, що Кохановська не опублікувала текст заяви важко зробити якісь висновки. Але, якщо вона повідомляє (заявляє) про кримінальне правопорушення вчинене священником ПЦУ Омеляном, то їй може грозити теж відповідальність за статтею 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення правопорушення), якщо «відео не має монтажу».

    Нагадаємо, 13 листопада священник ПЦУ Михайло Омельян опублікував відео на якому чутно, як у Києво-Печерській лаврі віряни УПЦ МП співають пісню про «захист Росії» Богородицею. Відео, яке йому надали студенти Київської Православної Богословської Академії. Пізніше у СБУ і Нацполіції повідомили, що вже працюють над відео з Печерської лаври, де співають «Звон плывёт над Россиею». Міністр Ткаченко заявив, якщо відео про “Матушку-Русь” автентичне, послідують процесуальні дії щодо очільників УПЦ МП.

    14 листопада архієпископ УПЦ МП Іоана (Черепанов) визнав, що у Києво-Печерській Лаврі справді співали про «дзвони над росією, пробуждаетса матушка Русь».

    Найсвіжіше

    Популярне