П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Екзарх РПЦ в Африці» каже, що вже не 102, а понад 150 африканських кліриків приєднались до них

    Так званий «екзарх Московського патріархату в Африці» митрополит Леонід (Горбачов) заявив, що вже не 102, а понад 150 кліриків з 12 країн в Африці прийнято до РПЦ в Африці і їх кількість нібито зростає. Таким чином у Моспатріархаті продовжують малювати великі цифри, але списків кліриків, які офіційно перейшли в РПЦ, так і не опублікували. Це унеможливлює будь-яку перевірку таких заяв.

    У інтерв’ю телеканалу “Спас” митрополит Клінський Леонід також запевнив, що в РПЦ переходять не заборонені клірики чи різні «розкольники», як це говорили богослови та в Александрійській Церкві, а «усі охочі перейти до РПЦ проходять ретельну перевірку».

    Крім цього, митрополит Леонід (Горбачов) запевнив, що РПЦ має намір розвивати не лише релігійну, а й соціальну діяльність в Африці, «щоб не заробляти на африканцях гроші». Він також зазначив, що РПЦ готується до призначення єпископів в Африці.

    Раніше митрополит Клинський Леонід (Горбачов) заявляв, що Александрійському патріарху було надіслано багато коштів. «Скільки було зроблено для патріарха Феодора, скільки коштів було надіслано», – сказав він. Горбачов також ставив умови патріарху Александрійському і вимагав від нього покаяння, мовляв, покається – тоді розмовлятимемо. Також Горбачов сказав, що РПЦ буде вдиратись у всі Православні Церкви, які визнали ПЦУ, щоб «врятувати від розколу».

    Нагадаємо, архімандрит РПЦвУ Феогност (Пушков) зазначав, що дії РПЦ на Африканському напрямку «рівносильними хулі на святого Духа». Також він заявив, що 102 африканських священників перейшли в РПЦ, бо шукають покращення свого тяжкого фінансового стану. У своїй публікації Пушков уточняв, що реальне число кліриків, які подали прохання в РПЦ лише 51, а не 102. Із цих 51 жоден офіційно не перейшов в РПЦ. Щобільше, з цих 51 клірика лише кілька людей на сьогодні є кліриками Александрійської патріархії. Основна маса – це або клірики з незрозумілою юрисдикцією (і сумнівною хіротонією), або – заборонені у служінні або навіть позбавлені сану в Александрійському Патріархаті з дуже серйозних підстав.

     

    Найсвіжіше

    Популярне