П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Число африканських кліриків, які хочуть перейти в РПЦ, перебільшене вдвічі, – архімандрит РПЦвУ

    Клірик РПЦвУ архімандрит Феогност (Пушков) розповів, що насправді число кліриків Александрійського Патріархату, які виявили бажання перейти в РПЦ, перебільшене у два рази. 

    «Кількість тих, хто нібито звернувся до МП “102”, є дезінформацією. Не думаю, що дезінформацію запустив Синод РПЦ. Швидше за все, він просто на слово повірив своїм інформаторам, а ті тупо збрехали. Усі, хто «в темі», кажуть, що там не більше 51 особи», – йдеться у публікації служителя Московського патріархату.

    Він також зауважив, що із цих 51 клірика — жоден офіційно не перейшов в РПЦ. Щобільше, з цих 51 клірика лише кілька людей на сьогодні є кліриками Александрійської патріархії. «Основна маса – це або клірики з незрозумілою юрисдикцією (і сумнівною хіротонією), або – заборонені у служінні або навіть позбавлені сану в Александрійському Патріархаті з дуже серйозних підстав», – підкреслив в дописі архімандрит РПЦвУ.

    Нагадаємо, раніше архімандрит Феогност (Пушков) писав, що 102 африканських священників перейшли в РПЦ, бо шукають покращення свого тяжкого фінансового стану. Також він назвав рівносильним хулі на Святого Духа рішення РПЦ щодо Александрійської церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне