П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Будуть знищені всі аргументи, які досі використовувались проти ПЦУ, – митрополит Александрійської Церкви

    Деякі фракції старокалендарників (старостильників, – ред.), які протягом багатьох років ішли в Африку, створювали церковні громади та «монастирі» з тими, хто був вигнаний з різних причин православною місією місцевих митрополій і єпархій Александрійського патріархату, тому природно, що ці структури були роздроблені на протестантський манір на численних самозваних православних.

    Отже, ці роздроблені структури тепер знаходять можливість перебувати в церковному клірі Російського Патріархату. Звісно, ​​за якими критеріями вони були прийняті і на яких умовах поки невідомо. Чи будуть вони перерукоположені? Чи приймуть їх в сущому сані? За яким канонічним правом і як це будуть пояснювати?

    Судячи з подібних кроків Московського Патріархату в минулому, буде використана велика ікономія (поблажливе застосування правил), хоча ця ікономія по суті не може бути пояснена.

    Водночас пам’ятаючи про незнання африканського менталітету керівниками, так званого «Африканського корпусу», який взявся за реалізацію «плану Африка»…Я передбачаю на практиці знищення всього російського богословського арсеналу, який досі використовувався для пропаганди проти визнання автокефалії Церкви України (ПЦУ, – прим. ред.) та проти Вселенського патріархату, і я навіть передбачаю падіння генералів. Тут Роммель зазнав поразки в Африці з однією з дисциплінованих і згуртованих армій у світі. Щасливі ті, хто зараз вирішив захищати докторську дисертацію з російського проєкту.

    Автор: митрополит Камеруну Григорій (Александрійський патріархат).

    Нагадаємо, 29 грудня Синод РПЦ у журналі №100 постановив прийняти до себе «102 клірики Александрійського Патріархату з восьми країн Африки, згідно з поданими проханнями». У РПЦ заявляють, що клірики з Африки нібито самі просяться до Московського патріархату, через  згадування патріархом Александрійським імені предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, що є визнанням ПЦУ. Ми писали, що насправді їх зацікавила фінансове покращення свого становище, а не церковні питання.

    Найсвіжіше

    Популярне