П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Криму священник РПЦвУ привітав гвардійців, які забезпечують російську військову окупацію півострова

    У євпаторійському батальйоні Росгвардії у жовтні священник так званої «УПЦ МП» привітав російських гвардійців, які забезпечують російську військову окупацію на півострові. Клірик євпаторійського храму єрей РПЦвУ Анатолій Пономарьов порадив їм бути вірними захисниками Російської Федерації.

    Про це повідомляє пресслужба єпархії РПЦ в Криму.

    «…Будьте вірними захисниками Батьківщини (тобто Росії, – ред). Ніколи перед труднощами не здавайтеся, а йдіть уперед, не втрачаючи бойового духу. Бажаю вам здоров’я міцного та Божої допомоги у всіх добрих справах», – сказав служитель Московського патріархату.

    Фото: РПЦвУ

    Варто зазначити, що у Криму так звана «УПЦ МП» вже давно не соромиться називатись Московським патріархатом і змінила надписи на своїх храмах де про це інформується. Також служителі РПЦ в Криму надають всебічну підтримку російським військовим окупантам і благословляють їх і надалі перебувати на захоплених територіях.

    Крім цього у 2014 році священники Кримської єпархії так званої «УПЦ» брали участь у військовій операції РФ по захопленні Криму. Ми повідомляли, що в окупованому Криму священник «УПЦ МП» благословив війська РФ «на ратне служіння». Служителі цієї церкви благословляли зброю окупаційних військ РФ, а також благословляли «виганяти чужинців, які посягають на РФ». 

    У кінці серпня 2020 року священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків. У лютому 2021 року єпископ РПЦвУ Каліник (Чернишов), якого висвятив Онуфрій в Ніжині, благословив хоругву на бойовий крейсер ВМФ РФ “Грайворон”. На початку травня 2021 року той же Каліник разом із окупантами РФ в Криму відкрив музей «Великої Вітчизняної війни в Євпаторії».

    Раніше ми вже писали, що в Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги для втілення «чорногорського сценарію». Водночас 18 березня 2021 року так звана «УПЦ» (РПЦвУ) взяла учать у святкуванні «воссоединения Крыма с Россией». Також у Євпаторії РПЦвУ освятила ікони «покровителів російського воїнства».

    Найсвіжіше

    Популярне