П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополія Сербської Церкви в Чорногорії звинуватила президента цієї країни в «неповазі»

    Митрополія Сербської Церкви в Чорногорії, яка має назву Чорногорсько-Приморська митрополія, виступила з офіційною заявою з приводу ставлення президента Чорногорії Міло Джукановича до Сербської православної церкви в Чорногорії. Раніше він звинувачував Росію, яка використовує СПЦ для дестабілізації Чорногорії.

    «Те, що громадянин Міло Джуканович думає про церковні релігійні обряди, має бути його особистою справою і темою, що не стосується громадськості та самої Церкви. Однак, оскільки цей громадянин є президентом нашої держави, ми зобов’язані висловитися, коли він публічно ображає і принижує священнодійства, що звершуються в наших зібраннях вірних», – заявили у митрополії СПЦ, передає російське видання «Правлайф».

    Водночас, у митрополії СПЦ заявили, що політичні заяви президента з прем’єр-міністром та членами уряду Чорногорії не входять до області інтересів Сербської Церкви, але Джуканович за їх словами, «глибоко ображає почуття багатьох громадян Чорногорії».

    Нагадаємо, під час інтронізації єрарха СПЦ митрополита Чорногорсько-Приморського в Чорногорії стались сутички. Президент Чорногорії назвав інтронізацію насильницькою. На інтронізацію у Чорногорію сербського митрополита доставили гелікоптером у супроводі військових, через те, що чорногорці спорудили барикади на дорогах. Раніше новообраний митрополит Сербської Церкви Йоаникій погрожував чорногорцям прокляттям «Святого Петра».

    Нагадаємо, Російська Церква зараз є в близьких стосунках із Сербською і використовує сербів, як своїх союзників на міжцерковній арені, для атак на ПЦУ і Вселенський патріархат. Чорногорський уряд намагається позбутись впливу Сербської Церкви всередині власної держави, оскільки вказана релігійна організація активно просуває у Чорногорії інтереси Сербії та РФ.

    Наприкінці вересня цього року РПЦ озвучила низку обвинувачень в адресу президента Чорногорії Джукановича через його прагнення добитись автокефалії для Чорногорської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне