Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Барикади на дорогах: У Чорногорії спалахнули протести перед інтронізацією нового митрополита Сербської Церкви

    Патріотично налаштовані чорногорці встановили барикади підходах до Цетіньє з напрямку Подгориці та Будви, щоб запобігти прибуттю Сербського патріарха Порфірія та духовенства Сербської православної Церкви на інтронізацію митрополита Іоаннікія в Цетінському монастирі. У самому монастирі ситуація спокійна.

    Протестуючим вдалося розвантажити на дорогу шини, а перед шинами – бетонні блоки та каміння. Перед шинами – громадські активісти зі столиці та інших міст Чорногорії, які вийшли на вулиці на знак протесту, повідомляє Радіо Чорногорія.

    Ще одна барикада з шин знаходиться неподалік від ущелини Крушево на дорозі, що веде до печери Ліпська. Протестуючі розповіли журналісту, що бояться, що поліція спробує їх розігнати, і додали, що вони мають намір пробути там всю ніч.

    Інша група протестуючих прорвала поліцейський кордон, що був на кільцевій розв’язці на в’їзді на Цетіньє, а потім засипала вулиці камінням, перекривши таким чином дорогу до столиці. Вони вигукували “Це Чорногорія” та “Хай живе Чорногорія”, “Це не Сербія”.

    Наразі велика кількість громадян блокує в’їзд на Цетіньє на кільцевій розв’язці. З іншого боку, поліція перекрила дорогу до Будви. Протестуючі заявили, що досягнуто домовленості з поліцією про зняття блокади. Однак громадяни все ще присутні на цьому місці, і більша їх група вирушила до другої блокади Крушевської ущелини.

    Мета блокади доріг – запобігти прибуттю священнослужителів СПЦ на інтронізацію в монастирі Цетіньє.

    Найсвіжіше

    Популярне