Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Чорногорії: Насильницька інтронізація митрополита на Цетиньє – Піррова перемога і ганьба

    «Сьогодні на Цетиньє ми стали свідками великої ганьби Сербської православної церкви та уряду Чорногорії, сорому, безпрецедентному за довгу історію Чорногорської держави, а також за всю історію Православ’я», – сказав президент Чорногорії Міло Джуканович в своєму зверненні до громадськості.

    «Жорстоко зловживаючи державними ресурсами, насамперед армією та поліцією, та абсолютно неналежним застосуванням сили проти мирних громадян, що зібралися у історичної столиці Чорногорії, уряд Чорногорії забезпечив насильницьку інтронізацію митрополита Йоанікія проти волі переважної більшості жителів Цетіньє та значної частини громадян Чорногорії. Тільки людина без гідності дозволила б себе таким чином потрапити в монастир Цетіньє гелікоптером, що приземлився в історичної столиці Чорногорії під захистом броньованих покривал, і таким чином зганьбити престол Святого Петра Цетиньського», – сказав Джуканович.

    Піррова, за його словами, перемога уряду, який продовжує служити великодержавним інтересам та Сербській православній церкві як ударній силі великосербського націоналізму проти Чорногорії.

    «Це кінець поваги, якою Сербська православна церква користувалася досі як у історичної столиці Чорногорії, так і в нашій країні. Таким чином, дзвони, які можна було почути після інтронізації і які мали бути дзвонами на честь нового митрополита Сербської церкви на Цетиньє, насправді були дзвонами поховання місії СПЦ і митрополії Цетіньської в історичної столиці Чорногорії», – зазначив Джуканович.

    Джерело: Балканський оглядач.

    Найсвіжіше

    Популярне