П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ хоче захищати РПЦвУ говорячи про «гоніння» на міжнародних майданчиках

    У Московському патріархаті хочуть підтримати свою релігійну організацію в Україні, шляхом поширення дезінформації про «гоніння» на міжнародних майданчиках.

    Про це йшлось в доповіді голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополита Іларіона (Алфеєва) на засіданні Синоду Моспатріархату, яке пройшло 23-24 вересня, пише сайт ВЗЦЗ РПЦ.

    Зазначається, що РПЦ вже проводить таку кампанію з дезінформації не враховуючи українське судочинство, і волевиявлення українців. Зокрема 14 липня голова ВЗЦЗ виступив з доповіддю на Міжнародному саміті з питань релігійної свободи у Вашингтоні. У доповіді митрополит РПЦ Іларіон (Алфеєв) розповів про «утиски православних віруючих в Україні» і про гоніння на християн в інших країнах.

    Варто зазначити, що в Криму «не гнана» РПЦвУ встигає здійснювати душпастирство і співпрацю із військовослужбовцями РФ, тобто із окупантами, зокрема вони привітали моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги і заходи проти «гонінь». На цих демонстраціях віряни РПЦвУ несли плакати із політичними гаслами і негативними висловлюваннями щодо української влади. Їх також сильно непокоять закони спрямовані проти сепаратизму в Україні, а саме, законопроєкти про колабораціонізм, про унормування назви РПЦвУ і про капеланство. Судячи із плакатів на мітингу, віряни РПЦвУ впевнені що всі законні переходи в ПЦУ, – це ніщо інше, як «захоплення», «гоніння», а їхня церква ніколи не була (не носила назву) «Московського патріархату». Українська влада, на їх думку, нібито, «порушує конституцію». На Синоді в Москві повністю підтримують такі ідеї РПЦвУ і всіляко намагаються її підтримувати: інформаційно, фінансово та геополітично, через МЗС РФ. Так міністрі МЗС РФ Сергей Лавров звинувачує США у тиску на інші Помісні Церкви.

    Попутно РФ тисне на президента Чорногорії Міло Джукановича, де панує Сербська Православна Церква, яка прихильно ставиться до Моспатріархату. Заступниця МЗС РФ Марія Захарова звинуватила Джукановича в тому, що він «сіє смуту», коли виступає за автокефалію Чорногорської Церкви. Раніше Джуканович заявляв, що керівництво РПЦ і уряд Росії «намагаються дестабілізувати Чорногорію».

    Найсвіжіше

    Популярне