П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Буде один простий вихід. “Ось ПЦУ… Ідіть”», – архієпископ РПЦвУ Миколай (Почтовий)

    Для вірян і духовенства Російської православної церкви в Україні зроблять такі умови, що їм прийдеться перейти в ПЦУ.

    Таку думку висловив архієпископ московського патріархату Миколай (Почтовий) у ефірі Ютуб каналу РПЦвУ «Перший Козацький».

    Крім того він припускає, що якщо приймуть закон про перейменування і так звану «УПЦ» перейменують із приставкою в Московський патріархат, то наступним кроком церкви змусять платити податок і збільшення тарифів на комунальні послуги.

    «Буде один простий вихід. “Ось ПЦУ… Ідіть. Вас ніхто не зупиняє. Там у вас будуть нормальні умови для життя, для роботи. Будь ласка”», – сказав Почтовий.

    На його думку закон про перейменування і колабораціонізм має на меті «видавити» РПЦвУ і заставити її перейти до ПЦУ.

    Водночас Архієпископ РПЦвУ заявив, що у храми ПЦУ ніхто «не ходить» і назвав головну мету зібрання «гонимих» Києво-Печерській лаврі: «зібратись і виговоритись». Також Почтовий розповів, що з них «роблять ворогів» і громадян із українським паспортом називають москалями.

    «Громадян із українським паспортом називають “маскалями” і закликають їх покинути Україну. Із нас роблять ворогів…і ось це люди сказали на камеру… очікуючи що ці слова дійдуть до влади», – зауважив архієпископ РПЦвУ.

    Нагадаємо, ‎російські спецслужби діяли під прикриттям Московського патріархату у Криму. Також у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».

    Духовний Фронт України повідомляв, що 22 лютого у Києво-Печерській Лаврі агенти впливу Кремля узгоджують план дій щодо зриву візиту Варфоломія до України. Онуфрій відмежувався від участі у форумі й обмежився лише посланням до «гонимих вірян» у якому лякав останніх, що у ПЦУ немає Бога.  Митрополит РПЦвУ Паканич зустрівся лише із п’ятьма настоятелями «захоплених храмів» на Волині, в той час як московський патріархат заявляє про сотні «захоплень».

    Архімандрит ПЦУ звинуватив керівництво РПЦвУ, яке зібралось на цей форум у гріху лжесвідчення. За його словами, якщо розібратися, то більшість конфліктів у громадах, не тому, що «прибічники російської церкви намагаються проігнорувати більшість, зневажати український Закон і служити інтересам чужої країни». Священник ПЦУ Іван Сидор зауважив, що жодна громада не повернулась до РПЦвУ, тому не можна говорити про якесь «гоніння».

    Релігієзнавець Олександр Єфременко назвав форум святом брехні і лицемірства під куполом Московського патріархату. Він впевнений, що на форумі вже були підготовленні звернення, які надалі РПЦвУ використовуватиме для розповідей «яка погана українська держава» і яка «гонима Російська церква в Україні», а головна мета форуму – це зірвати візит Вселенського патріарха Варфоломія в Україну. Пізніше ці прогнози стали втілюватись в життя. На пропагандистських ресурсах моспатріархату знову почали нагло брехати про «захоплення» й показувати нових «мальчіків в трусіках».

     

    Найсвіжіше

    Популярне