П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополита УПЦ (МП) Луку СБУ викликала на допит

    Ще один єрарх УПЦ (в єдності з МП) може опинитись за ґратами. Із проросійських джерел, які посилаються на проповідь митрополита Луки, сьогодні стало відомо, що його викликають на допит в СБУ.

    Як стверджують в УПЦ (МП), Луку підозрюють в тому, що його ТГ-канал “Лекар.zp”, “сприяє поширенню релігійної ненависті”. Сам Лука каже, що йому хочуть закрити рота.

    Допит очікується найближчим часом.

    Варто зазначити, що Лука неодноразово потрапляв в скандали, через свою проросійську позицію. Митрополити Лука (Коваленко), Феодосій (Снігірьов) та Антоній (Паканич) розкритикували звернення священників про розрив УПЦ (МП) із Москвою.

    У 2022 році Коваленко також виступав проти повної незалежності УПЦ (МП). У його Запорізькій єпархії 75% духовенства вирішило не розривати зв’язки з РПЦ та залишатися «на поточних позиціях», після Феофаніївського собору.

    Водночас Лука (Коваленко) продовжив поминати патріарха Московського Кіріла, навіть після повномасштабної війни. У 2022 році він молився з владикою, який до того був у Москві. 

    У 2020 році митрополит Лука порівняв майданівців із гонителями християн, а себе — з апостолом. Крім цього Лука допоміг російській пропаганді виправдовувати обстріли мирного населення.

    Найсвіжіше

    Популярне