Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарх УПЦ МП Лука молився з владикою, який місяць тому служив у Москві

    2 вересня митрополит УПЦ МП Лука (Коваленко) у Хорватії відвідав єрарха Сербської Православної Церкви єпископа Славонського Йована. Митрополит УПЦ МП ознайомився з минулим устроєм монастиря та монастирським майном у Ясеноваці, повідомляє сторінка Сербської Церкви в Хорватії.

    Митрополит УПЦ МП відвідав монастир в селі де був концтабір хорватських колабораціоністів з нацистами і де 1941-1945 вбили багато сербів. Звичайно, на цьому Сербська ПЦ будує цілу ідеологію не кажучи що і вони робили масові злочини.

    2 серпня цього року, єпископ Славонський Йован в Москві співслужив вікарію московського патріарха Кіріла митрополиту Каширському Феогносту.

    Таким чином єрарх УПЦ МП Лука не цурається співслужити Літургію із тими, хто відвідує столицю країни-агресора і підтримує злочинні дії загарбників. Лука і сам раніше ставав героєм російської пропаганди.

    Варто зазначити, що волонтер Роман Сініцин на початку повномасштабного вторгнення рф звинуватив митрополита УПЦ МП Луку в співпраці з окупантами. Саме заяви Коваленка про українських людей, через яких, нібито були проблеми в гуманітарної колони допомагали російській пропаганді виправдовувати обстріли мирного населення в Україні. З усім тим Лука в листі до СБУ заявляв про “патріотичну позицію” УПЦ МП, хоча сам працює на руку російських пропагандистів.

    Пізніше Лука (Коваленко) застерігав від повної незалежності УПЦ МП від Московського патріархату. Коваленко є відомим противником автокефалії ПЦУ та дій Вселенського патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне