П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП допоміг російській пропаганді виправдовувати обстріли мирного населення (Відео)

    УПЦ московського патріархату підіграє російській пропаганді, допомагаючи легалізувати обстріли мирного населення під час прямування ними “зеленими коридорами”.

    Зокрема митрополит УПЦ МП (рпц в Україні) у Запоріжжі Лука (Коваленко) дав коментар російському пропагандистському каналу РИА Новости. Він заявив, що “добриє дєла” (мається на увазі евакуація мирного населення “зеленим коридором”) відбуваються із “спокусами”. Лука запевнив, що з української сторони підсаджувались люди і потім через цих українських людей були проблеми в колони, яка рухалась по евакуаційному маршруті.

    Відбувається наша добра справа із спокусами. І страшно, що ці спокуси створюють громадяни України, які під час прямування нашої колони, підсідали до нас, а потім, у звязку з цими людьми виникали проблеми в колони, проблеми з проходженням контролю зі сторони військ російської федерації. Але з Божою допомогою і з ласки Божої, ми ці проблеми вирішуємо. І я прошу всіх вас, дорогі мої, звернутись до Бога, попросити Бога допомоги.“, – сказав Коваленко.

    Ніякої конкретики митрополит УПЦ МП (рпцвУ) не розповів, але він фактично звинуватив українську сторону у зриві “зеленого коридору”.

    Російські пропагандисти вже використали заяву єрарха УПЦ МП Луки (Коваленка) у своїх цілях, щоб виправдовувати обстріли мирних українських жителів і зокрема під час прямування їх “зеленими коридорами”.

    Зокрема російський пропагандист, який спеціалізується на церковній тематиці і лобіює інтереси РПЦ в Україні, Алєксандр Вознєсєнський опублікував у себе коментар Луки і сказав, що люди які підсідали і про яких говорив єрарх УПЦ МП – це ніхто інший, як СБУ чи співробітники інших спецслужб.

    Судячи із заяви митрополита Луки, у “гуманітарний конвой” до Маріуполя підсіли СБУшники та співробітники інших спецслужб, що викликало проблеми. Митрополит Лука дуже розпливчасто заявив, що деякі громадяни України в ході конвою ПІДСІЛИ в транспорт, що створює проблеми при проходженні блок-постів солдатів РФ”, – пише російський пропагандист Вознєсєнський.

    Варто зазначити, що російські окупанти постійно не дотримуються режиму тиші при організації “зелених коридорів”, про що зазначав президент України Володимир Зеленський. Він розповів, що війська рф відкривають для українців “зелені коридори” до себе, в інших випадках стріляють по мирному населенню. Зокрема випадки стрільби по зеленим коридорам зафіксовано в Харкові, Сумах, Маріуполі та інших містах, що перебувають під обстрілами окупантів.

    Щоб виправдати обстріли мирного населення в РФ вже заявляли, що у Маріупольському роддомі військові “Азову” розмістили вогневі точки в роддомі, що є абсолютною брехнею. 

    З усім тим митрополит УПЦ МП Лука не згадав за обстріли окупантами мирного населення під час організації “зелених коридорів”. Натомість він звинуватив українську сторону в “спокусах”, які викликали проблеми зі сторони окупаційних військ. Заяви єрарха рпцвУ про українських людей, “які підсіли і створили проблеми” ставлять під загрозу людські життя. Такі заяви Луки вже трактуються роспропагандою, як використання Україною гумконвоїв у військових цілях, що по суті розв’язує руки окупантам здійснювати обстріли мирного населення. Загарбники і без того вигадували на рівному місці “нацистів зі зброєю в роддомах”. Можна тільки уявити, наскільки сильно російські пропагандисти тепер зрадіють, коли представник УПЦ МП (із української сторони) заявив про українських людей, “які підсіли” до евакуаційного маршруту і створили “спокуси”.

    Найсвіжіше

    Популярне