П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП, якого звинувачували у співпраці з окупантом, пожалівся СБУ на депутатів

    Митрополит “Запорізький” УПЦ МП Лука (Коваленко), якого звинувачували у співпраці з окупантом, пожалівся Службі Безпеки України на українських депутатів, які хочуть заборонити Московський патріархат в Україні.

    Коваленко звернувся з відкритим листом до голови Служби безпеки України Івана Баканова.

    Варто зазначити, що волонтер Роман Сініцин нещодавно звинуватив митрополита УПЦ МП Луку в співпраці з окупантами і саме заяви Коваленка про українських людей, через яких, нібито були проблеми в гуманітарної колони допомагали російській пропаганді виправдовувати обстріли мирного населення в Україні. З усім тим Лука в листі до СБУ заявляє про “патріотичну позицію” УПЦ МП, хоча сам працює на руку російських пропагандистів.

    Далі у листі митрополит Лука обурюється законопроєктам 7204 та 7213, які мають на меті позбавити УПЦ МП впливу російських окупантів. Тобто митрополит московського патріархату в Україні пише СБУ листа у якому просить “розібратись” із народними депутатами, які працюють над позбавленням російського впливу на українське православ’я, зокрема впливу Москви на УПЦ московського патріархату. Що парадоксальніше, заборону Московського патріархату в Україні Лука називає “зрадницьким ударом у спину тим, хто захищає цілісність нашої країни”.

    “Я думаю, що автори цих законопроектів добре розуміли, які цілі вони ставлять перед собою. Тому я звертаюся з клопотанням про те, щоб СБУ дала правову оцінку діям цих депутатів”, – заявив Коваленко у литі до Баканова.

    Що далі? Лука напише листа СБУ із проханням розібратись із військовими, які знищують окупантів і з членами РНБО, які заборонили ОПЗЖ?

    Додамо, що в Україні правоохоронці зафіксували вже кілька випадків, коли московські попи працювали на спецслужби окупантів. Зокрема у Києві затримали проросійського «ченця», причетного до діяльності ДРГ. Також СБУ затримала священника РПЦ, який чекав на окупацію Києва і здавав переміщення ЗСУ окупантам. В ПЦУ дивуються, як священники, які моляться Богу і бачать, яке горе принесла росія Україні, можуть досі служити країні убивць. Однак очільник УПЦ МП Онуфрій продовжує згадувати московського патріарха Кіріла (Гундяєва), як “гаспадіна нашего кіріла”.

    Найсвіжіше

    Популярне