П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    “Московські попи – злочинці та колаборанти”, – волонтер звинуватив митрополита Луку в співпраці з окупантами

    Громадський діяч, волонтер, співзасновник волонтерського об’єднання «Народний тил» Роман Сініцин звинуватив митрополита УПЦ Московського патріархату Луку (Коваленко) співпраці з окупантами. За його словами журналістка Вікторія Рощина, потрапила в полон через єрарха УПЦ МП.

    “Московські попи – злочинці та колаборанти. Чули про журналістку Громадського Victoria Roschina? Віка була в російському полоні більше тижня. І в полоні вона була через запорізького попа Луку”, – пише Сініцин у Фейсбуці.

    Волонтер додав, що Лука підпорядковується московскьому патріархату і росіяни йому довіряють.

    “Саме через довіру росіян цей “московський” піп Лука відповідав за гуманітарну колону, яка йшла з Запоріжжя на Бердянськ. І Віка їхала саме з цим Лукою в Бердянськ в цій гуманіарній колоні. Їхала поки Лука не здав Віку ФСБ в Бердянську. Саме через Луку, Рощина потрапила в полон”, – підкреслив Роман Сініцин.

    “Лука – типовий зрадник і відкритий агент, і повинен бути ліквідований за законами воєнного часу, або поміняний на наших полонених. 15 березня 2022 року у своєму Телеграм-каналі він заявив, що українці заслужили російські бомбардування. Відверто засуджував надання Православній церкві України Томосу, порівнявши дії влади України з діями Гітлера, Сталіна та інших диктаторів”, – додав волонтер.

    За інформацією Сініцина митрополита Луку декілька днів тому привітав з затриманням “дєвочки” Єпіскоп РПЦ Пантелеймон, в миру Андєрй Шатов.

    “Пателеймон – це особистий вікарій Патріарха Кіріла, тобто не просто “московський поп”, а високопоставлений спражній МОСКОВСЬКИЙ православний працівник ФСБ. Ось така історя про «релігію» та російських агентів тут в Україні. Сподіваюсь Служба безпеки України зробить усе правильно”, – підсумував Роман Сініцин.

    Нагадаємо, раніше митрополит УПЦ МП Лука (Коваленко) допоміг російській пропаганді виправдовувати обстріли мирного населення. Лука запевнив, що з української сторони підсаджувались люди і потім через цих українських людей були проблеми в колони, яка рухалась по евакуаційному маршруті. Російські пропагандисти вже використали заяву єрарха УПЦ МП Луки (Коваленка) у своїх цілях, щоб виправдовувати обстріли мирних українських жителів і зокрема під час прямування їх “зеленими коридорами”.

    Найсвіжіше

    Популярне