Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦвУ Лука порівняв майданівців із гонителями християн, а себе – з апостолом

    Єпископ Московського патріархату Лука порівняв учасників Революції Гідності із гонителями апостолів та перших християн. Себе ж він ототожнив з апостолом і заявив, що майданівці в Царство Боже не попадуть.
    Відповідні порівняння він опублікував у своєму телеграм каналі Лекарь.zp.
    «Потрібно сказати, що майдан, як суспільно-соціальне явище, існує дуже давно. Про нього багато говорять і в Новому Завіті. З книги Діянь ми бачимо, що активістів майдану часто залучали до гонінь на апостолів: «А невірні юдеї були запалилися заздрістю, і якихсь негідних людей назбирали на вулицях, учинили збіговисько та й бунтували те місто»(Діян. 17: 5). Такі ж елементи були в натовпі, коли люди зібралися і до Пилата, вимагаючи від нього смерті Христа», – написав єпископ московського патріархату Лука (Коваленко).
    За його словами, у майданівців стався внутрішній розкол і вони стали охоплені егоїзмом й позбавились любові та милосердя.
    На думку Луки, учасники Революції Гідності не потраплять в Царство Боже: «… річ у тім, що основа майбутнього життя стоїть на принципах любові та милосердя. А всі ті, хто порушують цей моральний закон, змінюючи його на ворожнечу і ненависть, самі себе позбавляють вічної долі в Царстві Божому».
    Також Лука порівняв український Майдан із сучасними заворушеннями в США та світі й рухом Black Lives Matter. «Дивлячись на те, що відбувається зараз в Америці, ми бачимо один в один сценарій, який був і на нашому майдані […] Світовий уряд активно готує майданчик для коронації свого володаря».
    Нагадаємо, раніше Лука також відзначився суперечливими заявами та навіть підтримав формулу “Штайнмаєра”.

    Найсвіжіше

    Популярне