Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП 3 нових митрополитів і 5 – архієпископів

    В той час, як УПЦ МП розвалюється через підпорядкування напряму Московському патріарху Кірілу, очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій роздає митрополичі і архієпископські клобуки.

    17 серпня у 8-му річницю обрання Онуфрія на очільника УПЦ МП возвів до митрополитів трьох архієпископів: архієпископа в Конотопі Романа (Кимовича), архієпископа в Первомайську Олексія (Шпакова) та архієпископа в Світловодську Боголєпа (Гончаренка).

    Також в УПЦ МП Онуфрій звів п’ять нових архієпископів: єпископ в Хотині Веніамін (Мижінський), єпископ в Баришівці Віктор (Коцаба), єпископ Сильвестр (Стойчев), єпископ в Ладижині Сергій (Аніцой) та єпископ в Рівненому Пимен (Воят).

    Що відомо про всіх єрархів, які отримали підвищення від Онуфрія?

    • Місяць тому єпископ УПЦ МП в Рівному Пімен (Воят) заявляв, що їхня церква не причетна до «русского міра», а тому звинувачення в цьому, нібито є безпідставними. Він також підтримував звільнення голови Рівненської ОДА Сергія Кондрачука.
    Віктор Коцаба / Колаж : Духовний Фронт України
    Фото: Православная Жизнь / Сильвестр Стойчев.
    • Сильвестр (Стойчев) відомий своїми статтями проти патріарха Варфоломія. Він також намагався “інтелектуально” виправдати анексію Київської митрополії московитами, та засудити надання Томосу ПЦУ, як щось неправильне. Стойчев дозволяв собі такі фрази у бік патріарха Варфоломія: «Варфоломій мав нас спитати, чи їхати в Київ чи ні». Єпископ Сільвестр своїми випадами в бік Фанара наговорив такого, що можна сказати він вирішив «зрубати гілку на якій сидить».
    Фото: УПЦ МП

    Найсвіжіше

    Популярне