П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Підігрувати моспатріархату під час війни – грати на боці ворога, – заява “ЄС” щодо звільнення голови Рівненської облради

    Звільнення голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука, який послідовно бореться з п’ятою колоною Кремля – УПЦ МП, порушує внутрішню єдність. Під час війни займатися політичними інтригами та політиканством, підігруючи при цьому московському патріархату – це грати на боці ворога.

    Про це заявила партія “Європейська солідарність”, коментуючи зняття з посади Сергія Кондрачука, повідомляє Obozrevatel.

    “Ми проти політичних інтриг та політиканства, продемонстрованих деякими політичними силами у Рівненській обласній раді. Сьогодні фракції “Слуга Народу”, “За Майбутнє”, “Батьківщина”, Радикальна партія та “Сила і честь” зняли з посади голову облради Сергія Кондрачука за “внесення розколу в суспільстві”. Пана Сергія звинуватили в тому, що він веде боротьбу з п’ятою колоною Кремля, якою давно є УПЦ МП імені Гундяєва.
    Під час війни підігрувати московському патріархату і зводити рахунки з політичними конкурентами – це грати на боці ворога. І саме це сьогодні зробили ті, хто голосував за відставку Сергія Кондрачука, ” – йдеться в заяві.

    В “Євросолідарності” наголосили, що Кондрачук послідовно і багато років боровся з московським патріархатом, представники якого причетні до підривної діяльності та колабораціонізму.

    “Його тверда державницька позиція давно викликала роздратування тих, кому “какаяразніца”. Події в Рівненській облраді показують, що фактична коаліція, яка виникла у ВР у “Слуг народу” з групою “За майбутнє” і рештками ОПЗЖ – це не випадковість, а позиція”, – сказано в заяві.

    “Прикро, що для влади і деяких політичних сил єдність – це фасадні заяви, а не принципи. А інтриги та маніпуляції підміняють реальну роботу з посилення органів місцевого самоврядування, і головне, спільні зусилля заради перемоги України”, – наголосили в “Європейській солідарності”.

    Найсвіжіше

    Популярне