Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Рівненська облрада звільнила свого голову, який боровся з московським патріархатом

    Рівненська обласна рада 12 серпня достроково припинила повноваження голови ради, представника “Європейської Солідарності” Сергія Кондрачука. Голосування відбувалось таємно з допомогою паперових бюлетенів, повідомляє “Суспільне”.

    У липні в Рівненській обласній раді частина депутатів ініціювала звільнення з посади голови Сергія Кондрачука. Про це повідомив сам посадовець, виклавши у своєму Facebook відповідний проєкт рішення із підписами представників фракцій.

    У мотиваційній частині проєкту вказано, що питання про звільнення голови виносять через втрату довіри, роботу “виключно на користь однієї партії”, а також через винесення на сесію питань, що “розколюють суспільство в умовах воєнного стану”. Йдеться, зокрема, про питання звернення щодо заборони московського патріархату.

    Голова облради також написав, що сподівався на підтримку колег у питанні про заборону московського патріархату і такі дії — “точно не та реакція і підтримка, якої очікував від колег”. Водночас додав, що на його принципову позицію це ніяк не вплине.

    12 серпня на черговій сесії у залі з 64-х депутатів присутніми були 62. Голосування за дострокове припинення повноважень та звільнення голови відбувалось у форматі таємного волевиялення — з допомогою урни та паперових бюлетенів.

    Участь у голосуванні фракція “ЄС”, представником якої є Сергій Кондрачук, не брала. Аналогічно вчинила і фракція “Свобода”. Сам голова перед цим заявив про конфлікт інтересів та передав ведення засідання першому заступнику.

    Згідно з процедурою, аби звільнити голову ради, за це має проголосувати більше половини від складу ради, тобто 33 і більше обранців.

    Лічильна комісія оголосила результат: 42 “за”, відтак рішення про дострокове припинення повноважень Сергія Кондрачука прийняте. Після цього він подякував колегам за роботу, подякував виборцям і зазначив, що продовжить працювати як депутат облради.

    Головою Рівненської облради Сергій Кондрачук став 2 грудня 2020 року після місцевих виборів.

    Найсвіжіше

    Популярне