П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Після скарги від УПЦ МП. Суд зобов’язав поліцію відкрити провадження щодо голови Рівнеоблради

    Суд ухвалив рішення зобов’язати Нацполіцію відкрити кримінальне провадження щодо голови Рівнеоблради Сергія Кондрачука після скарг від УПЦ (МП). Про це повідомили на офіційному сайті єпархії. Посадовця звинувачують у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Сам він заявив, що своєї життєвої позиції не змінить.

    За повідомленням пресслужби єпархії, 20 липня міський суд розглянув колективну скаргу духовенства Рівненської єпархії УПЦ щодо не внесення відомостей про кримінальні правопорушення, вчинені Сергієм Кондрачуком, до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Слідчий суддя задовольнив скаргу та зобов’язав Головне управління Нацполіції в області невідкладно розпочати розслідування справи.

    “Рішення законне. Кожен громадян України має рівні права, згідно Конституції України. Відтак, кожен, хто порушує ці права через якісь власні уподобання, буде відповідати перед законом”, – цитує пресслужба правозахисницю Рівненської єпархії УПЦ Раїсу Дмитренко.

    В УПЦ (МП) наполягають, що Сергій Кондрачук, зловживаючи своїм службовим положенням та керуючись особистими релігійними переконаннями, “розпалює у воєнний час міжконфесійну ворожнечу в Рівненській області, закликає до захватів храмів УПЦ, принижує вірян та священників УПЦ, тим самим порушуючи їх конституційні права”.

    Суспільне звернулось до голови Рівнеоблради за коментарем:

    “Природно, що останній осередок руського міра на Рівненщині продовжує свою темну справу. Для мене це цілком очікувано, що суд зобов’яже відкрити кримінальне провадження по тій заяві, з якою вони звертались на найвищі правоохоронні органи. Боротьба з московськими окупантами була, є і буде змістом мого життя і я точно знаю, що у цій боротьбі ми переможемо. Мене ця новина не задіває, ведеться боротьба за Україну, московські сили мають свої потужні лобі. І або вони, або ми їх, іншого тут не дано”, — сказав Сергій Кондрачук.

    Найсвіжіше

    Популярне