Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Рівненщині депутати хочуть звільнити голову облради через його боротьбу з РПЦ

    Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук у своєму дописі на Фейсбук повідомив, що його хочуть звільнити.

    «Ще вчора я повідомляв, що Рівненський міський суд зобов’язав Головне управління Нацполіції Рівненщини відкрити проти мене кримінальне провадження за позовом Рівненської єпархії РПЦ в Україні за системну боротьбу проти них, як осередків “руского міра”. Ще вчора я звертався до колег-депутатів із закликом покласти край цій організації в нашій області та на черговій сесії прийняти рішення про заборону діяльності релігійних організацій, центр управління яких перебуває в державі-агресорі. А сьогодні отримав від колег “очікувану підтримку”: окремі депутати фракцій “Слуга народу”, ВО “Батьківщина”, “Сила і честь” та “За майбутнє” зареєстрували в обласній раді… проєкт рішення про моє звільнення», – повідомив голова облади.

    Депутату повідомив, що його колеги вимагають звільнення «через винесення на сесію питань, що розколюють суспільство».

    «Звісно, це точно не та реакція і підтримка, якої я очікував від колег, котрі кілька тижнів тому не прийшли на позачергову сесію, де ми мали розглядати питання заборони мп. Звісно, я сподівався, що колеги зрозуміли помилковість своїх дій та на черговій сесії підтримають відповідне державницьке рішення, що лежить у площині питань національної безпеки», – зазначив нардеп.

    Він зазначив, що інформація про його можливе звільнення спричинить ейфорію в УПЦ МП.

    «Соромно, що у патріотичній, здавалося б, Рівненщині, під час такої страшної війни, ми не можемо покласти край організації, котра була міцним оплотом ворога впродовж усієї нашої незалежності. Соромно, що ця організація і досі має покровителів у найвищих владних кабінетах. Переконаний, інформація про моє можливе звільнення спричинить ейфорію серед духовенства та пріхожан московської церкви», – підсумував голова обласної ради.

    Нагадаємо, після скарги від УПЦ МП, суд зобов’язав поліцію відкрити провадження щодо голови Рівнеоблради.

    Фото: Сергій Кондрачук
    Фото: Сергій Кондрачук

    Найсвіжіше

    Популярне