Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ вимагають закрити сайт «Миротворець» через «викладання даних росіян»

    У Російській православній церкві вимагають закрити сайт «Миротворець», який, за їх словами, є ресурсом, що направлений на розпалюванння ворожнечі.

    Про це в інтерв’ю російському каналу «Россія 24» сказав глава Зовнішньо-церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон (Алфеєв).

    «Сайт з оманливою назвою «Миротворець» насправді є тим ресурсом, який спрямований на розпалювання ворожнечі та ненависті. Там викладаються особисті дані, причому не тільки громадян України, але також громадян Росії та інших держав. Викладаються саме для того, щоб зробити їх мішенню, причому не тільки для нападок в віртуальному просторі, а й для цілком реальних дій в реальному просторі. Тому заклик заборонити цей ресурс дуже правильний», – сказав митрополит РПЦ.

    Єрарх московського патріархату зізнався, що його насторожує відповідь представників української влади

    «Було сказано, наприклад, що Верховна Рада не може заборонити цей ресурс. Якісь телевізійні канали українська влада заборонити може, а цей ресурс – ні. Я думаю, що було б бажання, могли б заборонити і його», – обурився Алфеєв.

    «Будемо сподіватися на те, що цей ресурс припинить своє існування, оскільки він є інструментом розпалювання ненависті і ворожнечі», – сказав представник Російської церкви. Крім того, він заявив, що при Порошенку в Україні відбувалось «гоніння» на РПЦвУ й «захоплення храмів».

    Нагадаємо, Центр «Миротворець», який публікує інформацію про людей, які представляють загрозу українській державі та суспільству або вчинили злочини проти основ національної безпеки, вніс до своєї бази двох відомих пропагандистів т. зв. «русского міра», які здійснюють свою діяльність, використовуючи прикриття Московської патріархії. У «чистилищі» опинилися протоєрей РПЦ на Кіпрі, настоятель Лімасольської російськомовної громади святителя Миколая Павєл Поваляєв і прихожанин цієї ж громади, пропагандист Алєксандр Бориславскій.

    Раніше митрополит РПЦвУ Віктор (Коцаба) вимазав заборонити сайт «Миротворець». Коцаба тоді заявляв, що викриття сепаратистів на цьому сайті, сприяє «нагнітанню атмосфери ненависті і ворожнечі, що й так вразила Україну». Крім того, Віктор Коцаба заявив, що функціонування такого ресурсу є неприпустимим і аргументував це сильним впливом на народні маси.

    У «Миротворці» відповіли на резолюцію Європарламенту і запевнили, що й надалі будуть оприлюднювати дані осіб, які займались злочинами проти України та Європи, а саме: проросійських бойовиків та їхніх посібників, терористів, російських найманців та вбивць, російських військових злочинців, антиєвропейських та антиукраїнських пропагандистів, осіб, які публічно розпалюють міжнаціональну ворожнечу, закликають до війни та масових вбивств, неонацистів, ксенофобів та екстремістів.

    Найсвіжіше

    Популярне