Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Нові відмовки: єрарх УПЦ МП заявив, що ПЦУ «б’є віруючих», тому діалог неможливий

    Нові відмовки придумують в УПЦ МП, щоб перебувати в фарватері РПЦ. Єпископ УПЦ МП Віктор (Коцаба), відповідаючи на запитання щодо діалогу з ПЦУ, заявив, що у ПЦУ нібито налаштовані «битись», тому діалог неможливий.

    Про це Коцаба сказав для видання news-politics.com, передає Духовний Фронт України.

    Єпископ УПЦ МП Віктор (Коцаба) не став вдаватись в деталі і пояснювати, що конфлікти на парафіях виникають через деструктивну позицію начальства УПЦ МП, яке не бажає визнавати зборів релігійних громад, щодо переходу до ПЦУ і відповідно судяться за майно та храми. Таким чином доходить і до бійок і протистоянь.

    «Діалог передбачає наявність співрозмовників, які готові чути і слухати один одного. Діалог – це розмова двох цивілізованих людей. Однак діалог фізично і практично неможливий, коли один із співрозмовників стоїть з битою в руці і не лише погрожує, а й застосовує її до іншого співрозмовника. Скажіть, який діалог може бути з людиною, яка зламала двері в моєму домі, увірвалася в мою оселю і погрожує розправою всім її мешканцям?» – виправдовується Коцаба.

    Коцаба також не розуміє, чого всі недолюблюють московський патріархат в Україні і вважає, що в цьому винні ЗМІ, а не колабораційна діяльність духовенства та загалом проросійська повістка в цій організації.

    «Протягом багатьох років недобросовісні журналісти робили все, щоб налаштувати обивателя проти УПЦ (МП, – ред.). Якоюсь мірою їм це вдалося, що не дивно, оскільки той, хто володіє інформацією, впливає на уми суспільства. Варто лише почитати Джорджа Орвелла, і все стає зрозумілим», – впевнений Коцаба.

    Коцаба не прокоментував десятки випадків співпраці кліриків УПЦ МП із рашистами, а всі звинувачення на адресу УПЦ МП вважає «наклепами і брехнею». Щобільше, Коцаба навіть заявив, що влада мала б захищати від «наклепів» УПЦ МП.

    Також єрарх УПЦ МП каже, що для діалогу ПЦУ має «припинити бити наших віруючих».

    Найсвіжіше

    Популярне