П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Єрархи РПЦвУ помолились із очільником Білоруського екзархату РПЦ, який лояльно ставиться до Лукашенка

    18 вересня єрархи РПЦвУ Віктор (Коцаба) та Володимир (Мельник) помолились із очільником Білоруського екзархату митрополитом Веніаміном (Тупеко), який лояльно ставиться до Лукашенка.

    Як повідомляє пресслужба РПЦвУ, спільні заходи відбулись «за благословення» очільника РПЦ в Україні Онуфрія (Березовського).

    Зазначається, що під час богослужіння молилися паломники, представники обласної та міської влади Білорусі.

    Таким спільним богослужінням єрархи РПЦвУ показують свою підтримку РПЦ в Білорусі, адже вони в однакових становищах і однаково мають виконувати вказівки Моспатріархату в Україні та Білорусі. Моспатріархат боїться, що в Білорусі церковне питання може повторитись за українським сценарієм. Пізніше, у Російській Церкві запевнили, що білоруси, нібито, не хочуть незалежної від Москви церкви.

    Фото: РПЦвУ

    Нинішній очільник Білоруського екзархату Моспатріархату Веніамін (Тупеко) є лояльним до Аляксандра Лукашенка, який силовими методами задавив мітинги проти нечесних виборів і займався політичними репресіями.

    Нагадаємо, Гродненська єпархія Білоруського екзархату РПЦ видалила зі свого гербу біло-червоно-білу стрічку. Також очільнику РПЦ в Білорусі показали зброю білоруського МВС у річницю початку протестів через незаконні вибори.

    Восени 2020 року Російська патріархія змінила очільника Білоруського екзархату Московського патріархату Павла (Пономарьова) і відправила його до Кубані. У ПЦУ назвали цю заміну страхом перед автокефалією Білоруської ПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне