П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільнику РПЦ в Білорусі показали зброю білоруського МВС у річницю початку протестів

    9 серпня, в річницю президентських виборів і початку масових заворушень у Білорусі, екзарх Московського патріарха, митрополит Веніамін (Тупеко) взяв участь в престольному святі в храмі святого цілителя Пантелеймона, розташованому в військовому містечку «Уруччя», поруч з військовою частиною 3214 – бригадою «Спецназ» МВС.

    Заступник міністра внутрішніх справ — командувач внутрішніми військами Білорусі генерал-майор Микола Миколайович Карпенков звернувся до екзарха Моспатріархату з вітальним словом, в якому подякував за відвідування храму, передає сайт Білоруського екзархату Московського патріархату.

    Фото: БПЦ

    Богослов Андрей Кураєв опублікував фото митрополита РПЦ і заступника МВС, описавши її: «це не армія, а поліція. На фото командувач внутрішніми військами Микола Карпенков показує митрополиту зброю. Такі ось не від світу цього молитвеники поза політикою».

    Крім цього, 12 серпня 2021 року, в день пам’яті мученика Івана Воїна, митрополит Мінський і Заславський Веніамін (Тупеко), очолив престольне свято храму на честь мученика Іоанна Воїна, розташованого на території частини Внутрішніх військ Республіки Білорусь в селі Околиця Мінського району, передає офіційний сайт Білоруського екзархату Московського патріархату.

    Фото: БПЦ

    За богослужінням молилися почесні гості, командування і солдати Внутрішніх військ РБ.

    Білоруський канал «Поп вне игры» звернув увагу, що Микола Карпенков з яким зустрічався митрополит Веніамін ймовірно віддавав злочинні накази вбивати білорусів. Так на одному з аудіозаписів голос, що імовірно належить Карпенкову, прямо закликає підлеглих вбивати і калічити активних протестувальників, використовуючи травматичну зброю, зокрема говорить наступне: «Ну, нанесіть йому щось, виходить, в якому вигляді … Або покалічити, або понівечити, або вбити. Застосовувати зброю прямо в лоб, прямо в обличчя, прямо туди, після чого він вже ніколи не повернеться до того стану, в якому він знаходився. Ну, відкачають, так відкачають. Не буде у нього половини головного мозку — туди йому й дорога».

    Нагадаємо, восени 2020 року Російська патріархія змінила очільника Білоруського екзархату Московського патріархату Павла (Пономарьова) і відправила його до Кубані. У ПЦУ назвали цю заміну страхом перед автокефалією Білоруської ПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне