Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарх Моспатріархату в Україні знову скаржився ОБСЄ та ООН на «утиски» і недопуск до ЗСУ

    Голова Представництва РПЦ в Україні при європейських міжнародних організаціях, фігурант бази «Миротворець», єпископ РПЦвУ Віктор (Коцаба) використовуючи свою посаду, та прикриваючись священним саном, займається поширенням неправди та маніпулятивної інформації. Він скаржився ОБСЄ та ООН на «утиски і гоніння» Московського патріархату на території України. Також Коцаба незадоволений, що капеланів Російської Православної Церкви в Україні не допускають до співпраці із Збройними Силами України.

    Про це повідомляє офіційний сайт РПЦвУ.

    Зокрема єпископ РПЦвУ Віктор (Коцаба) назвав, представників Московського патріархату в Україні «УПЦ», яка нібито позбавлена можливості реалізації економічних прав через українські закони, що вимагають вказувати в своїй назві приналежність до закордонних керівних центрів. У РПЦвУ не бажають виконувати цей закон, відповідно, вони часто не можуть зареєструвати свої релігійні організації.

    Також єрарх Московського патріархату обурився, що їхніх капеланів не допускають працювати із українськими військовослужбовцями. Водночас він традиційно проігнорував тему російсько-української війни та не став називати Росію головним винуватцем смертей в ОРДЛО та окупації Криму.

    У заході, який проходив 12 листопада у штаб-квартирі ООН в Женеві, взяли участь Генеральний директор підрозділу ООН в Женеві Tatiana Valovaya, Верховний комісар ООН з прав людини Michelle Bachelet, Верховний комісар ОБСЄ з національних меншин Kairat Abdrakhmanov, Спеціальний доповідач ООН з проблем меншин Dr. Fernand de Varennes.

    Нагадаємо, раніше Коцаба звинувачував Вселенський патріархат у небажанні діалогу. На його закиди відповів монах із Афону та релігійний експерт Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне