П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл відвідав поранених загарбників і сказав, що вони не виконують злочинні накази

    Московська Церква продовжує прикривати путінські злочини на всіх напрямках.

    Головний пропагандист в рясі, патріарх Московський Кіріл відвідав у вівторок, 21 червня російських військовослужбовців, поранених через участь у війні проти України.

    Він подякував загарбникам і окупантам за їх жертву путінським амбіціям і заявив, шо вони нібито захищають батьківщину, а не вбивають мирних жителів і дітей. Відео опубліковане на ютуб-каналі РПЦ.

    Один із поранених рашистів, якого відвідав моспатріарх Кіріл зазнав поранення біля Ізюма.

    Звертаючись до іншого пораненого Гундяєв навіть сказав, що він був поранений, не тому, що «виконував злочинні накази», а тому, що «захищав батьківщину».

    В розумінні рф і РПЦ «захист» батьківщини це напад на інші суверенні держави і руйнування цілих міст і житлових будинків. Ось такі перекручені уявлення в рашистів.

    «Перед усіма вами низько схиляємося ми всі», – сказав Кіріл загарбникам, які вижили, під час відвідин госпіталю міноборони росії.

    Очільник РПЦ побажав пораненим російським загарбникам виздоровлення і повернення в стрій і роздав їм іконки з благословенням.

    Московський патріарх Кіріл послідовно підтримує рашистів

    Нагадаємо, московський патріарх Кіріл раніше казав, що окупанти в Україні «захищають Росію на полі бою».

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній запропонував заборонити ідеологію «русского міра», яку він порівняв із ідеологією нацизму. Також за його словами кіріл гундяєв вже зробив свій вибір на користь антихриста. Митрополит Епіфаній впевнений, що окупанти чинять геноцид проти українців, вони продовжують злочини Сталіна, а Кіріл (Гундяєв) має відповісти за те, що прикриває рясою путінські злочини.

    23 квітня Гундяєв висловлював думку що «спецоперація» закінчиться швидко. Перед Великоднем Кіріл мимоволі засудив сам себе, сказавши: «Там, де зло, там диявол».

    На початку травня Кіріл брехав, що росія «ні на кого не нападала». Він заявляв, що Російські військові «обрали правильний шлях», і знову підтримав агресію Путіна. Крім цього, після відкриття страшних звірств військових рф в Бучі, Ірпені, Маріуполі та інших містах, Гундяєв назвав «подвигом» службу в армії РФ, а саму РФ «миролюбною».

    Попри звірства рф, Кіріл (Гундяєв) заявив, що росія зробить необхідні зусилля для створення мирного життя в Україні.

    Московський патріарх Кіріл (Гундяєв), виступаючи 17 травня у раді федерації федеральних зборів рф нагадав, що його паства також є і в Україні, а тому, за його словами, не війна, а автокефалія нібито шкідлива для єдності «братніх народів»: російського, білоруського і українського. Того ж дня Гундяєв визнав, що заборона РПЦ в Україні унеможливить «служіння єдності братніх російських та українських народів». Проти заборони РПЦ в Україні виступає і лідер проросійського крила УПЦ МП Антоній Паканич.

    Також Гундяєв спробував перекласти кримінальну відповідальність за звірства рф в Україні із Росії на інші країни, зокрема на Британію і США. Він нагадав, як в минулому поділи на Русі «штучно провокувались ззовні». Гундяєв звинуватив не агресію росії проти України, а зовнішні ворожі політичні сили у розділенні народів «історичної Русі».

    УПЦ МП 27 травня викинула всі згадки про РПЦ крім грамоти московського патріарха Алєксія ІІ в 1 пункті статуту. На думку експертів УПЦ МП може відкотити все назад при потребі.

    Найсвіжіше

    Популярне