Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Проросійський митрополит УПЦ МП Паканич пожалівся ЄС на українську владу

    Проросійський митрополит УПЦ МП в Борисполі Антоній (Паканич), який раніше дзвонив у москву, щоб не допустити змін до статуту УПЦ МП, 16 червня звернувся з листами до Послів країн ЄС, Місії ООН, ОБСЄ та інших міжнародних організацій, де проінформував про чисельні випадки «незаконних рішень органів місцевого самоврядування України щодо заборони чи призупинення діяльності» УПЦ МП.

    Про це повідомляє пресслужба УПЦ МП.

    Антоній нагадав, що Бориспільською міською радою 6 травня 2022 року і Броварською міською радою 13 червня 2022 року була заборонена діяльність УПЦ МП.

    Митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич) нагадав, що по всій Україні на цей момент налічується 36 випадків заборони діяльності УПЦ московського патріархату, зокрема у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській областях.

    Маніпулюючи фактами, та виставляючи Україну в негативному світлі в європейських інституціях, проросійський єрарх подав інформацію так, ніби українська влада бореться із вірою чи релігією, що дійсно суперечить міжнародним конвенціям з прав людини та іншим міжнародним документам. Проте це не відповідає дійсності і є брехнею Паканича.

    Насправді Україна бореться із шкідливим впливом пропаганди та деструктивної ідеології «русского міра», яку росія просувала в Україні через УПЦ московського патріархату.

    Однак для Паканич вдає, що він цього не розуміє. Тому він посилається на Закон України «Про правовий режим воєнного стану», і запевняє, що «органи місцевого самоврядування не наділені правом порушувати питання про заборону діяльності релігійної організації».

    Боротьбу української влади з деструктивним впливом рф через УПЦ МП Паканич назвав «порушенням в Україні прав людини та права на свободу совісті та віросповідання».

    Нагадаємо, нещодавно єрарх УПЦ МП Антоній (Паканич), пожалівся Зеленському. Він погрожував дестабілізацією в регіоні, якщо президент України не втрутиться і не захистить УПЦ МП.

    Варто зазначити, що митрополит в Борисполі Антоній (Паканич) є лідером проросійського крила в УПЦ МП. Саме він дзвонив до Москви і вибачався, що не зміг заблокувати збори «УПЦ» МП в Феофанії, на яких змінили статут та вичистили згадки про росію. Як зазначав речник ПЦУ, Паканич демонстративно поминає Гундяєва, як свого «господіна і отца».

    Після зміни статуту Антоній (Паканич) натякнув про автокефалію на проповіді словами про «гріх, який поділяє кожного з нас». За словами релігійного експерта Олександра Єфременка, незадовго до зборів УПЦ МП в Феофанії Онуфрій відсторонив Паканича,  від їх організації, адже останній регулярно отримував з Москви інструкції, як і що робити, щоб не допустити розриву УПЦ МП і РПЦ.

    Владімір Путін, Антоній (Паканич), Кіріл (Гундяєв)

    Найсвіжіше

    Популярне