Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Кіріл заявив, що його паства і в росії і в Україні, а тому автокефалія шкодить єдності «братніх народів»

    Московський патріарх Кіріл (Гундяєв), виступаючи 17 травня у раді федерації федеральних зборів рф нагадав що його паства також є і в Україні, а тому, за його словами, не війна, а автокефалія нібито шкідлива для єдності “братніх народів”: російського, білоруського і українського.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт РПЦ.

    «Наша паства — і в Росії, і в Україні, і ми палко молимося про відновлення миру, про те, щоб Господь повалив задуми злої зовнішньої сили, яка підживлює ненависть», — сказав Кіріл, натякаючи на всіх, окрім російських окупантів.

    Крім цього Кіріл порівняв надання Томосу ПЦУ із уніатством.

    Московський патріарх визнав, що заборона РПЦ в Україні унеможливить «служіння єдності братніх російських та українських народів».

    Будучи сам предстоятелем автокефальної Церкви, Гундяєв ошелешив заявою про шкідливість автокефалії. Нібито не російська агресія, а саме автокефалія послаблює єдність росіян, білорусів та українців. Не забув Кіріл і за “праославну Русь”, якою він напевно назвав Росію.

    «Політична мета створення всіх цих автокефалій, усіх цих розкольницьких об’єднань — послабити вплив Православної Церкви, єдиної Православної Церкви Русі, України та Білорусі, використовуючи ідеологічні штампи для підпалювання ворожнечі та створення нових міфів, які б відчужували один народ від іншого», — сказав Кіріл.

    Нагадаємо,

    Найсвіжіше

    Популярне